Home / Knjaževac / Lokalna samouprava potpisala ugovor sa ”Prodžetijem” (Video)

Lokalna samouprava potpisala ugovor sa ”Prodžetijem” (Video)

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić i Romano Rosi, vlasnik i i direktor italijanske kompanije ”Prodžeti” danas su potpisali ugovor o prodaji građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni, u Knjaževcu gde će nići nova fabrika i ujedno se realizovati prva grinfild investicije nakon 30 godina.

 

”Ovaj projekat započet je pre nekoliko meseci. Preuzeli smo stotinak radnika koji su radili za nas u ”Serbini” u Knjaževcu. Razvoj će dalje zavisiti od saradnje sa budućim klijentima. Poptpisivanjem ovog ugovora sa opštinom Knjaževac obavezali smo se da će u naredna 24 meseca, a nadam se i ranije, ovde nići nova fabrika i da će se posao širiti. Za sada nemamo subvencije države Srbije, ali im se, naravno, nadamo. To bi nam puno pomoglo,” kazao je gospodin Rosi.

”Opština Knjaževac je prodala deo zemljišta u industrijskoj zoni, na kome će izgraditi svoju fabriku za proizvodnju obuće. Firma ”Prodžeti” već ima tri fabrike u Srbiji i zapošljava ozbiljan broj radnika. Dolazak ovakvog investitora na teritoriju naše opštine je više nego značajan, naročito ako se ima u vidu da je Knjaževac poznat po obućarstvu i kvalitetnim radnicima,” rekao je Đokić.

Kompanija ”Prodžeti” ima tri fabrike u Srbiji u Somboru, Vladimircima i Vršcu. Godišnje proizvodi blizu dva miliona pari i najveći je srpski izvoznik obuće.Progetti“ ima oko 1.000 zaposlenih u svojim pogonima, te da sarađuje sa oko 20 kooperanata – malih fabrika, od Vranja do Subotice, u kojima obezbeđuje posao za još 1.500 ljudi, što znači da ova kompanija  u Srbiji obezbeđuje posao za 2.500 ljudi.

Vlasnik italijanske kompanije East West je Enrico Rossi. Njegov biznis u Srbiji već je zastupljen, preko preduzeća Progetti d.o.o (vlasnici braća Enrico i Roman Rossi), koje radi u nekoliko gradova u našoj zemlji (Sombor, Vršac, Vladimirci…). Progetti je veliki srpski izvoznik gornjih lica i gotove obuće, a na sajtu ove firme navodi se da su im klijenti Gucci, Burberry, Prada…








x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...