Home / Timocka krajina / Knjaževac / Ledeni i snežni dan u Knjaževcu

Ledeni i snežni dan u Knjaževcu

Čišćenje snega Knjaževac

Trenutna temperatura u Knjaževcu spustila se na – 8 C dok je visina snežnog pokrivača povećana na  35 centimetara.

Ekipe puteva Srbije tokom čitave noći čistile su magistralni put Niš – Knjaževac- Zaječar dok su ekipe Javnog komunalnog peduzeća “Standard“ počele  čišćenje puteva jutros u 4:30.

Sneg se čisti sa deset mašina – sedam kombinovanih, grejderom i sa dva kamiona sa raonikom. Do 7:30 završeno je čišćenje ulica privog prioriteta.

Čišćenje gradskih ulica otežavaju parkirana vozila, pa iz Javnog preduzeća za razvoj, urbanizam I izgradnju, apeluju na građane da pomere svoje automobile i omoguće prilaz mašinama za čišćenje.Otežan je prilaz i Staroj planini i postplaninskim selima.

Trenutno se radi u ulicama drugog prioriteta i na lokalnim putevima u Gornjem Zuniču, Berčinovcu, Donjem Zuniču, Jelašnici, Trnovcu, Jakovcu, Drenovcu, Koželju, Potrkanju, Ravni, Crvenju, Krenti, Mučibabi, Žlnu, Ponoru, Štitarcu, Vidovcu, Žukovcu, Bulinovcu, Vini, Slatini, Donjoj Kamenici, Gabrovnici, Staroj Kalni, Šestom Gabru i Stanjincu.

Zbog nanosa i jakog vetra, saobraćaj je otežan na putevima ka Banjskom Orešcu, Svrljiškoj Topli, Zubetincu i Vlaškom Polju.

Prema informacijama Javnog preduzeća Putevi Srbije, zabrana za šlepere i kamione važi na putu Kalna – janjski most – Crni Vrh – Jabučko ravnište (Babin zub).

Vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

• Na deonici Niš-Jug na auto-putu E-75, došlo do obustave saobraćaja zbog saobraćajne nezgode koja je nastala usled smanjene vidljivosti prouzrokovane jakim snegom i olujnim vetrom.

Napomena za autoputeve: Zbog loših vremenskih uslova i slabe vidljivosti, kao i neadekvatne zimske opreme pojedinih učesnika u saobraćaju, na snazi je obustava saobraćaja na deonici Trupale – Niš, kod petlje Trupale u oba smera.
• Kolovozi su vlažni na teritoriji Zaječara. Saobraćaj otežan. Vidljivost je smanjena na 50 m zbog vejavice. Sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima.
Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...