Home / Vesti iz Knjazevca / Agencija za razvoj opštine Knjaževa / Konferencija u Knjaževcu: Poljoprivreda kao biznis i efikasna javno-privatna razvojna partnerstva –

Konferencija u Knjaževcu: Poljoprivreda kao biznis i efikasna javno-privatna razvojna partnerstva –

Veeda

Agencija za ekonomski razvoj i preduzetništvo Pčinjskog okruga (VEEDA) iz Vranja – program „Razvoj privatnog sektora u Južnoj Srbiji“ (PSD) u saradnji sa opštinom Knjaževac, u sredu će održati konferenciju pod nazivom „Poljoprivreda kao biznis i efikasna javno-privatna razvojna partnerstva“.

Tema sutrašnje konferencije je podrška Švajcarske ekonomskom rastu Srbije kroz efikasna javno-privatna razvojna partnerstva u sektoru poljoprivrede, kao i unapređenje finansiranja poljoprivrede od strane lokalnih samouprava. Tema skupa su i javno-privatna razvojna partnerstva za unapređenje finansiranja poljoprivrede u lokalnim zajednicama, a biće reči i o zapošljavanju 300 ljudi, mladih i žena u sektoru poljoprivrede u okviru programa „Razvoj privatnog sektora u Južnoj Srbiji“ (PSD) koji finansira Švajcarska agencija za saradnju i razvoj (SDC), a implementira Agencija za ekonomski razvoj i preduzetništvo Pčinjskog okruga (VEEDA) iz Vranja.

Takodje, na sastanku će biti predstavljena i dosadašnja iskustva i rezultati privatnog sektora i javno-privatnih partnerstava koji su ostvareni uz podršku programa „Razvoj privatnog sektora u Južnoj Srbiji“.

Na kraju konferencije predvidjeno je dodeljivanje nagrada najuspešnijim malim proizvođačima lekovitog bilja u regionu.
Na skupu će govoriti Izabel Perih, direktor Swiss Cooperation Office Serbi, Milan Đokić, predesdnik opštine Knjaževac, Dragan Milutinović, direktor Agencije za razvoj opštine Knjaževac, Vladimir Bojović, direktor preduzeća „Eko-agrar“ – Čajetina i Goran Kostić, vođa PSD tima VEEDA – PSD program.

Konferencija će biti održana u maloj sali Doma kulture u Knjaževcu (Branka Radičevića 1), u sredu, 11. maja, a početak je zakazan za 10:30.

 


Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...