Home / Vesti iz Knjazevca / Doma kulture Knjaževac / Komedija „Veliki talas“ u Knjaževcu

Komedija „Veliki talas“ u Knjaževcu

Predstava VELIKI TALAS
Na svetski dan pozorišta 27.mart 2015 godine u Knjaževcu će po prvi put nastupati Veliko pozorište Zvezdara teatra iz Beograda.

Tom prilikom u Domu ukulture u Knjaževcu biće izvedena predstava Igora Amadeja „Veliki talas“.

Predstavu je režirao Nenad Gvozdenović, a u uloge igraju Ljiljana Stjepanović, Tanja Bošković, Nina Janković, Pavle Pekić, Rade Marković i Stevan Piale.

Mladi junaci komada Dunja i Marko su, posle dugogodišnjeg zabavljanja, odlučili da stupe u zajednički život, ali su zapeli kod pitanja gde. Dunja živi sa bakom u stanu od 150 kvadrata. Ove komedije ne bi ni bilo da se Marko sviđa baki Nataliji, ali ni ona ni njena ćerka Daša, Dunjina tetka ne mogu Marka „očima da vide“.

Natalija Hadži Antić

Ljiljana Stjepanović

Dunja

Nina Janković

Marko

Pavle Pekić

Daliborka Hadži Antić Stanisavljević Mišković

Tanja Bošković

Zlatko

Rade Marković

Hugo Fon Švajnštajger

Rade Marković

Petar

Stevan Piale

Tekst

Igor Amadej

Reditelj

Nenad Gvozdenović

Kompozitor

Vladimir Petričević

Organizator

Dušan Ašković

Sufler i inspicijent

Nenad Filipović

Dizajn svetla

Milomir Dimitrijević

Majstor tona

Nebojša Živanović

Garderoba

Lidija Nikolić

Fotografije

Vukica Mikača

Producent i organizator

Maja Stojanović, agencija Impressario
Ivana Ćopić, agencija Colonna

O autoru

Igor Amadei — pseudonim Gospodina pisca, koji je dramu „Veliki Talas”, napisao još daleke 1997. kao student treće godine Dramaturgije. Diplomirao je sa ocenom 10, a godinu dana po diplomiranju se opredelio za životni put poprilično udaljen od pozorišnog i filmskog sveta.

Na molbu reditelja, inače prijatelja iz mladosti, dao je dozvolu za izvođenje ove drame ali nije dopustio da mu ime i prezime ponovo ušeta u pozorišni svet!

Reč reditelja

Nekako baš u vreme kada se radjala komedija „Veliki talas”, čuo sam vic koji je išao otprilike ovako: „Jedan ima gde, a nema s kim. Drugi, ima s kim, ali nema gde. Treći ima gde, i ima „s kim, ali ne zna čemu sve to…”

Dunja i Marko su, posle dugogodišnjeg zabavljanja, odlučili da stupe u zajednički život, ali su zapeli kod pitanja „gde?”. Dunja živi sa bakom u stanu od 150 kvadrata. Ove komedije ne bi ni bilo da se Marko sviđa baki Nataliji… ali, avaj! Ni baka (Natalija), ni njena ćerka Daša (Dunjina tetka) ne mogu Marka „očima da vide”!

Na Dunjin predlog da se Marko, ipak, doseli kod njih, Natalijin odgovor je više nego jasan: „Samo preko mene mrtve!”. Da se ne bi „venčali u staračkom domu”, Dunja smišlja plan kako da privoli baku i tetku da prihvate Marka kao izabranika njenog srca!

Da li će, ili još bolje, kako će realizovati svoj plan, saznaćete u nekih sat i po, uživajući u večerašnjoj predstavi „Veliki Talas”!

Kako se navodi u najavi predstave, na Dunjin predlog da se Marko, ipak, doseli kod njih, Natalijin odgovor je više nego jasan: „Samo preko mene mrtve!“.

Da se ne bi „venčali u staračkom domu“, Dunja smišlja plan kako da privoli baku i tetku da prihvate Marka kao izabranika njenog srca.

Premijera predstave „Veliki talas“ izvedena je 13. decembra na sceni „Danilo Bata Stojković“ Zvezdara teatra.

Prema najavi organizatora,  karte će od sutra biti u prodaju po ceni od 300 dinara.izvor Knjaževačke vesti / zvezdarateatar.rs

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...