Home / Banjica / Knjaževčani ponovo najbolji – City games (Video)

Knjaževčani ponovo najbolji – City games (Video)

Ekipa Knjaževca osvojila je prvo mesto na sinoć održanim kvalifikacijama City games takmičenja na knjaževačkom bazenu Banjica.

Nastupilo je šest ekipa, a Knjaževčani su trjumfom samo potvrdili da su ubedljivo najbolja ekipa  na takmičenju u ovom delu Srbije. S obzirom da su knjaževački predstavnici pravo nastupa u polufinalu, koje se održava u Loznici, obezbedili još prethodnog vikenda osvajanjem prvog mesta na kvalifikacijama u Sokobanji, sinoć im se, osvajanjem drugog mesta, pridružila ekipa Zaječara.

U generalnom plasmanu ekipa Sokobanje takmičenje je završila na trećem mestu, četvrta pozicija pripala je Prokuplju, predstavnici Niša  su peti, dok je šesta bila ekipa Boljevca.





Knjaževačka ekipa na bazen Banjicu došla je iz Sokobanje sa obezbeđenim mestom u polufinalu, pa je postojala opasnost da za City Games na domaćem terenu neće biti motiva. Članovi ekipe, međutim, odmah su nas demantovali.  A onda su počele ige. Leteći vaterpolo, vodena košarka, nadvalačenje konopca iz čamca…discipline koje su zahtevale brzinu, spretnost, snalažljivost, podizale adrenalin i kod takmičara i kod publike. Ukratko – na knjaževačkom bazenu se drugu godinu zaredom dešavala luda zabava i za takmičare i za publiku.

U konačnom skoru, četvrta pozicija pripala je Prokuplju, predstavnici Niša bili  su peti, dok je šesta bila ekipa Boljevca. Bronza je otišla u Sokobanju, a zlato, kao i protekle godine Knjaževčanima. Laki luzer bila je ekipa Zaječara, koja se, osvajanjem srebra, u polufinale plasirala zahvaljujući činjenici da je Knjaževac svoje mesto već obezbedio.

U saradnji sa opštinom Knjaževac, City Games perfektno, brinući o svakom detalju, organizovala je agencija Adriaevents iz Hrvatske, koja već čitavu deceniju u zabavi i sportu ujedinjuje zemlje regiona.

”Nama je jako važna ova manifestacija za promociju našeg bazena, jer se trudimo da bogatstvo koje imamo na Banjici iskoristimo i stavimo u funkciju lokalnog ekonomskog razvoja,” kazao je Branislav Josifović, šef Kabineta predsednika opštine.

Nakon kvalifakacija u Timočkoj krajini, polufinale ovog zanimljivog letnjeg takmičenja biće odrano 16. jula u Loznici.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...