Home / Timocka krajina / Knjaževac / Knjazevcani na takmičenju „Poslovni izazov,,

Knjazevcani na takmičenju „Poslovni izazov,,

kapsula

LESKOVAC – Ideja o izradi i iznajmljivanju savremene kapsule koja simulira doživljaj putovanja na Mesec, osvojila je prvo mesto na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov”.

Na takmičenju „Poslovni izazov, održanom sinić u hotelu Pašina Česma“ u Leskovcu učestvovalo je 110 učenika iz 21 srednje škole iz Aleksinca, Knjaževca, Kuršumlije, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Vlasotinca, Vučja i Zaječara, a pobedu je odneo tim koga su činili učenici Gimnazije u Kuršumliji, Srednje škole „S.K.Toza“ u Vučju, Pravno-poslovne škole u Nišu i Turističko-ugostiteljske škole u Leskovcu.

Ćnili smo bez ideje dok neko od nas nije rekao da bi rado putovao na Mars. Potom su se nizale ideje, koje smo uobličili i smestili u poslvni pla“, pričaju autori projekta „Majčina kapsula“.

dostihnuca mladih - tim - pasina cesma

 

 

dostignuca mladih - tim - pasisna cesma

Drugo mesto osvijo je tom sa projektom „5D Bioskop“, a treće učenička virtuelna kompanija „Arsh-Out“ za univerzalom đvakom za sreću.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu a pobednički tim će učestvovati i na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana (april 2015. u Podgorici) zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale,nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan”, izjavio je Darko Radičanin, izvršni direktor organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.


izvor http://jugmedia.info

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : OBAVEŠTENjE O IZVOĐENjU GAĐANjA

Policijski službenici Policijske uprave u Zaječaru će izvoditi gađanje na strelištu Streljačkog ...