Home / Politicka desavanja / Dveri / Knjaževčani na proslavi 15 godina postojanja Dveri

Knjaževčani na proslavi 15 godina postojanja Dveri

Knjaževčani na svečanoj Akademiji Dveri

Pred krcatom salom Teatra 78 u Beogradu održana svečana akademija povodom 15 godina Dveri uz obeležavanje Savindana – Krsne Slave Dveri. Predstavnici povereništva Dveri u Knjaževcu učestvovali u proslavi.

Pred krcatom salom i prepunim holom ispred sale Teatra 78 u Beogradu održana je svečana akademija povodom 15 godina Dveri. Na akademiji su govorili osnivači Dveri Branimir Nešić i Boško Obradović, kao i predsednički kandidat Dveri na đurđevdanskim izborima 2012 – Vladan Glišić. Posebni gosti bili su: majstor frule Milinko Ivanović Crni, kultni dramski umetnik Petar Božović, poznati muzički umetnici Marko Bulat i Nebojša Mastilović.


„Povelju slobode” koju tradicionalno dodeljuje udruženje građana Srpski sabor Dveri ove godine dobio je Sretenjski manastir iz Moskve i jeromonah Ignatije Šestakov, sabrat Sretenjskog manastira, za dosadašnju pomoć srpskom narodu i SPC na Kosovu i Metohiji i pravoslavno misionarenje na Internetu. Dobitnik „Povelje slobode” iz redova srpskog naroda je akademik prof. dr Kosta Čavoški. Uz obrazloženje da se ovo priznanje dodeljuje za „slobodoljubivost, moralnu hrabrost i intelektualno poštenje”, Povelju je dodelio Danilo Tvrdišić, član Starešinstva Dveri.

Specijalan gost bio Aleksej Valerjevič Riljev, član Biroa Prezidijuma Političkog saveta Sveruske političke partije „Rodina”, čiji je osnivač sadašnji potpredsednik Vlade Rusije i čovek od velikog poverenja Vladimira Putina – Dimitrije Rogozin. U ime Starešinstva Dveri o srpsko-ruskim odnosima govorili su Srđan Nogo i Zoran Radojičić, članovi Starešinstva Dveri.

Knjaževčani na svečanoj Akademiji

Na akademiji su emitovani i filmovi o 15 godina Dveri, novi spotovi o radiju „Snaga naroda” i izdavačkoj kući „Katena mundi”. O 15 godina Dveri, izdavačkoj kući „Katena mundi” i ulozi Predraga Dragića Kijuka kao ključnog savetnika Pokreta govorio je mr Vladimir Dimitrijević, profesor književnosti iz Čačka. U ime svih dobrotvora Dveri iz Rasejanja obratio se Dragan Davidović iz Južne Afrike. Po završetku svečane akademije upriličeno je rezanje slavskog kolača, slavski koktel i izložba povodom 15 godina Dveri, koju je otvorio Radovan Tvrdišić, član Starešinstva Dveri.

Iz Knjaževca su proslavi prisustvovali: član uprave rukovodstva Dveri Saša Ilijić, član uprave povereništva u Knjaževcu Vladan Lazarević, Tamara Vukić, Đorđe Petrikić i Igor Prvanović.

U toku današnjeg i narednih dana očekujte više izveštaja, fotografija, videopriloga i govora sa ove veličanstvene proslave velikog jubileja Dveri.

 Izvor Knjaževačke vesti

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...