Home / Drugi pišu / Knjaževački Timomedu po 17 put osvaja nagradu Novosadskog sajma –

Knjaževački Timomedu po 17 put osvaja nagradu Novosadskog sajma –

Timomed

Foto Arhiva Timomed

 

Najveća priznanja za kvalitet proizvoda na 83. međunarodnom sajmu poljoprivrede dodeljena su sinoć u Master centru Novosadskog sajma na tradicionalnoj „Večeri šampiona“.

U robnoj grupi Pčelinji proizvodi i oprema za pčelarstvo, nagrađeni su „Timomed“ iz Knjaževca , Pčelarska farma „Jović Tomislav i Milena“ iz Užica i Pčelinjak „Jovanović“ iz Arilja, a svi su nagrađeni za vrhunski kvalitet meda i dijetetskih proizvoda na bazi meda.

Inače knjaževački „Timomed“  je po 17. put nagrađen velikim peharom za vrhunski kvalitet svojih proizvoda.

“To je veliko priznanje, ne samo kolektivu Timomeda, već i svim našim kooperantima. Mi se trudimo da sve ono što oni proizvedu mi u prirodnom obliku plasiramo na tržište. Svaka od minulih 17 godina, koju smo završili trijumfalno, bila nam je podsticaj da i naredne održimo nivo kvaliteta naših proizvoda. Još jedno važno opredeljenje je da na svakom Sajmu predstavimo poneki novi proizvod, pa tako ovog puta predstavljamo četiri nova Timomedova proizvoda i svi oni nagrađeni su velikim zlatnim medaljama”, izjavio je medijima Srbislav Vidojević, direktor Timomeda.Inače TIMOMED je učesnik Novosadskog sajma od 1998. godine i od tada redovno izlaže svoj proizvodni program i prezentira nove proizvode. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada za asortiman i kvalitet proizvoda u grupi meda.

U Novom Sadu je od 14. do 20. maja održan 83. Međunarodni sajam poljoprivrede. Najstarija sajamska manifestacija tog tipa u našoj zemlji i najveća u ovom delu Evrope ove godine okupila je oko 1500 izlagača iz 60 zemalja.

Dodeli priznanja najuspešnijima u oblasti agrara prisustvovala je i ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković, koja je tom prilikom rekla da joj je čast da se nađe u društvu najboljih jer je, kako je naglasila, retka prilika biti u društvu šampiona.

„Čestitam svim dobitnicima, a uverena sam da će narednih godina dobitnika biti sve više i više i da ćemo postavljati nove rekorde u oblasti poljoprivrede“, rekla je Bogosavljević-Bošković.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković čestitajući nagrađenima rekao je da je odluka da pravo da konkurišu za nagrade Novosadskog sajma za kvalitet proizvoda imaju i oni koji ne izlažu na međunarodnom poljoprivrednom sajmu učinila da konkurencija za nagrade bude značajno jača.

U kategoriji Semenski materijal biljnog porekla, za visok kvalitet dorade širokog asortimana žita i industrijskog bilja i za izuzetan kvalitet semenskog materijala, Veliki šampionski pehar pripao je kompaniji „Best Seed Producer“ iz Feketić – Doradni centar Srbobran, dok je za proizvode hemijske industrije isto priznanje pripalo Kompaniji „Braća Tomić“ iz Siriga, za vrhunski kvalitet motornih i hidrauličnih ulja.
timomed

U robnoj grupi Pčelinji proizvodi i oprema za pčelarstvo, nagrađeni su „Timomed“ iz Knjaževca , Pčelarska farma „Jović Tomislav i Milena“ iz Užica i Pčelinjak „Jovanović“ iz Arilja, a svi su nagrađeni za vrhunski kvalitet meda i dijetetskih proizvoda na bazi meda.

U robnoj grupi Jestiva ulja i biljne masti, za visok kvalitet jestivih rafinisanih ulja suncokreta i ekstra devičanskog maslinovog ulja, kao i permanentno učešće u ocenjivanju kvaliteta jestivih ulja, nagrađen je „Bimal“ iz Brčkog, novosadska Kompanija „Sunoko“ nagrađena je za visok kvalitet šećera, dok je Kompanija „Studen – Agrana“, Rafinerija šećera iz Brčkog, nagrađena je za visok kvalitet šećera od šećerne trske.

Za visok kvalitet i širok asortiman hleba i beskvasnih lisnatih testa, u kategoriji „Proizvodi na bazi žita i brašna“, nagrađena je Pekarska industrija „Sunce“ iz Beograd.

Za vina industrijskog tipa proizvodnje, za vrhunski kvalitet ocenjenih vina, nagrađena je Kompanija „13. jul – Plantaže“ iz Podgorice, dok je u robnoj grupi Vina zanatskog tipa proizvodnje, nagrađena Vinarija „Kovačević“ iz Iriga.

Šampion u konkurenciji jakih alkoholnih pića u zanatskom tipu proizvodnje, za kvalitet voćnih rakija nagrađena je Destilerija „Trivulesk“ iz Leskovca, dok je za vrhunski kvalitet stočne hrane nagrađena „Hrana produkt“ iz Salaša Noćajskog.

U kategoriji meso i proizvodi od mesa, Industrija mesa „Karneks“ iz Vrbas je nagrađena za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda, a Mlekara „Stara planina“ iz Dimitrovgrada, nagrađena je za vrhunski kvalitet širokog asortimana mlečnih proizvoda.

U robnim grupama Proizvodi od voća i povrća, supe, začini i dodaci jelima, crna kafa i čaj, mineralne vode i osvežavajuća bezalkoholna pića, priznanje je pripalo „Poljoprometu“ iz Požege, za visok kvalitet ocenjenih proizvoda.

U konkurenciji proizvođača procesne opreme i zanatske poljoprivredne opreme, za kvalitet linije mašina u procesnoj industriji nagrađena je kompanija „Panline“ iz Grabca kod Šida, a u kategoriji ambalaža i ambalažni materijali nagrađena je „Hemotehna“ iz Subotice.

Za najbolje grlo domaćeg uzgoja u oblasti konjarstva Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma sa titulom apsolutnog šampiona pripao je Marku Đurđeviću iz Pećinaca, za priplodnog pastuva „517 Maestoso Betalka XXVI“.

Isto priznanje u oblasti ovčarstva pripalo je Miloradu Čuletiću iz Hrtkovaca, za izložene kolekcije ovaca, ovna i priplodnog podmlatka rase „il de frans“, i Goranu Čoliću iz Bogatića, za izložene kolekcije ovaca, ovna i priplodnog podmlatka rase „virtemberg“.

Staropazovački „Napredak“ je u oblasti svinjarstva nagrađen Velikim šampionskim peharom sa titulom apsolutnog šampiona za izložene nazimice F1 kombinacije, odnosno za kolekciju tovljenika, krmaču sa prasadima i nerasta rase „durok“.

Agrarni fond Grada Bijeljine najbolja je inostrana lokalna zajednica u podsticanju agrobiznisa, a najbolji u oblasti korporativnih usluga u agrobiznisu su kompanija „Dunav osiguranje“ i „Farma mont“ iz Podgorice.

Opština Bačka Palanka najbolja je domaća lokalna zajednica u podsticanju agrobiznisa, dok je „Triglav osiguranje“ najbolje u agrobiznisu u inovativnom pristupu u osiguranju životinja.

Za inovaciju godine u agrobiznis sektoru nagrađen je „Energreen“ iz Novog Sada, dok je najbolji mladi lider u agrobiznisu Rajko Jovanović iz „Jovanović komerca“ iz Temerina, a najuspešnija žena u agrobiznisu je Žaklina Bojić iz Novog Sada.

Izvor rtv.rs/Knjaževačke vesti

Leave a Reply

x

Check Also

Festival hrišćanske kulture u Zaječaru (Video)

Pod okriljem II Festivala hrišćanske kulture, Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion ...