Home / Sport / Auto moto sport / Knjaževački šampion Bratislav Minić – Batak

Knjaževački šampion Bratislav Minić – Batak

Knjaževački šampion

Bratislav Minić osvojio je prvo mesto na međunarodnom reliju terenskih vozila u Makedoniji, u kategoriji preko 3.000 kubika, i bogatoj kolekciji priznanja pridružio još jednu šampionsku titulu.

Bratislav Minić iz Knjaževca na reliju „Strumica 2014“, gde se vozi na zahtevnoj stazi dužine 1.240 metara, uprkos prevrtanju, uspeo je da ostvari najbolji plasman i potvrdi odlične rezultate koje je na ovom takmičenju postizao u poslednjih nekoliko godina.

Na brzinskim stazama i na trkama džipova po bespućima, Bratislav Minić Batak takmiči se od sredine devedesetih godina, najtrofejniji je vozač terenskih vozila u Knjaževcu i jedan od najboljih u Srbiji.

Odlične rezultate ostvarivao je vozeći po najtežim terenima Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Brzina.jpg

Džip za trke napravio je uz pomoć drugara u svojoj mehaničarskoj radionici i sam ga održava.

„Karoserija je od jednog modela, šasija od drugog, diferencijali od trećeg, motor od četvrtog. Sastavljen je od pet različitih terenaca, da bi imao dobre performanse i mogao da se takmiči sa fabrički pripremljenim džipovima“, objašnjava Bratislav, uz napomenu da je za dobre rezultate, ipak, najvažnija vozačka veština.

Bratislav sa svojim dzipom 1.jpg

Učešće u skupom auto-moto sportu, pripremu automobila i odlaske na takmičenja sam finansira, uz povremenu pomoć lokalne samouprave i opštinskog Sportskog saveza, i uz bezrezervnu podršku porodice.

Bratislav je od rane mladosti zaljubljen u terenska vozila, brzinu, prirodu i svoj rodni kraj, a za predele Stare planine kaže da pružaju izvanredne uslove i za rekreativnu vožnju džipovima i za organizovanje uzbudljivih of-road takmičenja.


rts.zajecar@rts.rs

Izvor RTS

 

Leave a Reply

x

Check Also

Mihajlović na otvaranju deonice auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada (Foto & Video)

Zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović prisustvovao je  otvaranju deonica auto-puta od Pirota ...