Home / Drugi pišu / Knjaževački rok bend “Good Ol Bastards” otvorio Četvrto festivalsko veče Bir festa

Knjaževački rok bend “Good Ol Bastards” otvorio Četvrto festivalsko veče Bir festa


Beogradski Bir fest u prva tri dana posetilo je 360.000 ljudi, saopštili su organizatori. Posetioce festivala na Ušću večeras očekuje dosta roka i panka, ali i laganijih tonova.

U udarnim terminima su nastupi Darka Rundeka, “Goblina” i S.A.R.S.-a, a sledi svirka “Kerbera”, a završnica od tri ujutru rezervisana je za “Ateist rep”.

Četvrto festivalsko veče otvorio je knjaževački rok bend “Good Ol Bastards”, nakon njih nastupilo je “Vreme čuda”, a glavnu binu od 20 sati preuzeo je sastav “Ničim izazvan” koji su koncert otvorili pesmom “Bilo gde”.
"Ničim izazvan"

Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija “Ničim izazvan”

Uz hitove “Bo bo bom”, “Tužne devojke”, “Glas”, a publika je polako počela da ispunjava prostor pred glavnom binom.

Rundek: Beograde, večeras ponovo slavimo

Darko Rundek

Dobro veče, Beograde! Evo nas opet ovde, prošlo je samo dva meseca od Tašmajdana, doveo sam istu ekipu da ponovo slavimo – rekao je Darko Rundek po izlasku sa bendom na binu, dočekan gromoglasnim ovacijama i aplauzima hiljada fanova.

Topla dobrodošlica: Publika je ovacijama pozdravila Rundeka

Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija Topla dobrodošlica: Publika je ovacijama pozdravila Rundeka

Rundek i bend nastup su počeli sa “Tigidigi regeom”, a usledile su “More, more”, “Štrajk željezničara”, “Crni dusi”…

Prašenje “Goblina” i raspoloženi S.A.R.S.

Šabački pankeri, bend “Goblini”, počeli su svirku nekoliko minuta nakon 23 sata, pesmom “U odbranu zla”.

– Dobro veče, dobri ljudi – povikao je frontmen Branko Golubović Golub, a bend je dodatno raspalio atmosferu njihovim najvećim hitom “U magnovenju”.

Hitovi u suknji: "Goblini" na sceni

Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija Hitovi u suknji: “Goblini” na sceni

Nakon energične svirke “Goblina” brojna publika okrenula se ka drugoj bini, u “zoni inovacije”, nestrpljivo čekajući svirku benda S.A.R.S. koja je počela pola sata nakon ponoći pesmom “Brani se”.

Veselo: Bend S.A.R.S.

Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija Veselo: Bend S.A.R.S.

– Da li ste spremni da slavite sa nama večeras? – zapitao je publiku Žare, pevač benda. U tom trenutku, odjednom su po publici počele da padaju konfete, što je samo povećalo zabavu i najavilo dobar provod. Naravno, ni ovog puta svirka nije prošla bez hita “Buđav lebac”.

Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija

Prostor na Ušću bio je prepun, javili su reporteri “Blica”, i to ne samo pred glavnom binom.

Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija

– Moja devojka veliki je ljubitelj Rundeka, meni se njegova muzika takođe dopada, ali sam ovde pre zbog “Goblina” i “Ateista” – ispričao je Aleksandar Ilić, dok je njegova “lepša polovina” Jelena to samo kratko potvrdila, klimajući glavom uz osmeh.

Predah uz zalogaj i pivo

Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija Predah uz zalogaj i pivo

Nešto dalje od bine zatičemo Katrin i Sašu Markovića. Katrin je iz Nigerije i prvi put je na Bir festu. Njen suprug Saša kaže da je Katrin za godinu i po dana, koliko su u Beogradu, dosta dobro upoznala grad, a da joj je priredio iznenađenje – dolazak na Bir fest.

Iznenađenje: Saša i Katrin Mirković

Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija Iznenađenje: Saša i Katrin Mirković

– Prvi put sam na festivalu i osećam se odlično – kaže Ketrin.

Mnogo je posetilaca i na mestima gde se igraju pikado i “bir pong”, gde smo zatekli dvojicu mladića iz Tunisa.

Jasin Kateb iz Tunisa okušava se u "bir pongu"

Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija Jasin Kateb iz Tunisa okušava se u “bir pongu”

– U Beogradu sam na stažiranju, a na Bir festu sam prvi put i oduševljen sam. Neverovatni su i festival i atmosfera, pravo je zadovoljstvo biti ovde – priča Jasin Kateb (23).

Pri put u okviru Bir festa organizovana je i humanitarna akcija za pomoć Iliji Jeremiću (6), dečaku koji se nalazi na lečenju u Parizu. Posetioci spremni da pomognu, mogu da ostave priloge u kutiji na pultu smeštenom nedaleko od ulaza broj 1.

Ušće je treće večeri posetilo 150.000 ljudi, procenili su organizatori. U prilog tome govori i činjenica da se festivalskim prostorom teško prolazilo zbog gužbi, a da se nakon 22 sata u jednom trenutku na ulazu čekalo i po 40 minuta. Otvorena su tri ulaza na Bir fest: dva iz Bulevara Nikole Tesle i jedan sa Keja, i isto toliko izlaza, a kontrola je rigorozna. Program i satnicu festivala možete pogledati ovde.

Gužva, pank i pivo: Sinoć na Bir festu

Foto: D. Milenković / RAS Srbija Gužva, pank i pivo: Sinoć na Bir festu

Atmosferu su sinoć prvo dobro podgrejale “Škrtice” sa Zoranom Kostićem – Canetom, “Hladno pivo” dočekano je ovacijama, a publika je potom pevala horski i sa sarajevskim “Zabranjenim pušenjem” i više nego raspoloženim “Brkovima. Nastupio je potom Kiril Džajkovski sa setom kojim spaja elektroniku sa balkanskim etno motivima, a u finišu se publika zabavljala do četiri ujutru uz “Ortodoks Kelts”.
izvor .blic.rs

x

Check Also

Održana 73. sednica Opštinskog veća opštine Knjaževac

  73. sednica Opštinskog veća održana je danas. Opštinski većnici usvojili su ...