Home / Sport / Knjazevacki kosarkasi spremni za EVROPU

Knjazevacki kosarkasi spremni za EVROPU


Na završnom turniru državnog prvenstva za juniore, košarkaši KK ”Knjaževac” osvoliji su bronzanu medalju. Po opštom ocenama košarkaških stručnjaka, Knjaževac ima košarkaški tim za Evropu. O utakmicama na turniru, pobedi nad favorizovanom ”Crvenom zvezdom” i osvajanju medalje.

U borbi za treće mesto u juniorskoj konkurenciji, na finalnom turniru u Beogradu, košarkaši KK “Knjaževac” pobedili su Hemofarm Stadu sa 84:72 (25:19, 17:19, 20:19, 22:15) i na taj način osvojili bronzanu medalju. U finalu turnira ekipa FMPa pobedila je  Beovuk 72 rezultatom 88:80. Ovakav rezultat je veliki uspeh, imajući u vidu da je KK “Knjaževac” kako najmlađi klub na turniru, tako i klub sa najmanjim budžetom.

.

.Svake godine sve je više dece koja se interesuju za košarkaški sport. Od ove godine, u školi košarke Košarkaškog kluba ”Knjaževac”, pored dečaka, treniraju i devojčice. Juniorska ekipa KK “Knjaževac” učestvuje ne finalnom turniru u Beogradu u organizaciji FMPa. U četvrtfinalu naša ekipa pobedila je Crvenu Zvezdu, koja je važila za najvećeg favorita turnira. U polufinalu, naša ekipa je izgubila u završnici utakmice sa Beovukom zahvaljujući lošem izvođenju slobodnih bacanja. U samoj završnici juniori su šutirali 9/2. U borbi za treće mesto KK “Knjaževac” igraće sa ekipom Hemofarma. Sama činjenica da se naši košarkaši nalaze u društvu najjačih timova Srbije veliki je uspeh za naše košarkaše.

Ostavite komentar :

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Projekat podele državnih stanova i kuća na korišćenje gradjanima Srbije koji žele da žive i osnuju porodicu u Knjaževcu, 4000 eura svakoj nezaposlenoj majci koja rodi treće dete

    Opština Knjaževac od šezdesetih godina prošlog veka ima negativan prirodni ...

%d bloggers like this: