Home / Turizam / Babin zub / Knjaževačka Eko patrola upozorava !!!

Knjaževačka Eko patrola upozorava !!!

Knjaževačka Eko patrola ponovo upozorava na  ljudsku nemarnost i zagađenje životne sredine na teritoriji opštine Knjaževac.

Eko patrola je u sklopu svojih redovnih aktivnosti na uočavanju i obaveštavanju o ekološkim problemima u našoj opštini, zapazila ozbiljan ekološki problem koji se već više dana dešava na delu magistralnog  puta M25, koji se prostire od Niša preko Knjaževca prema susednom Zaječaru.

Na samo par kilometara od Knjaževca na jednom od uzvišenja iznad grada nalazi se prelepo odmaralište kraj magistralnog puta koji se prostitre od Niša prema Zaječaru.Sa ovog odmarališta se Knjaževac može videti gotovo na dlanu, a ovo je ujedno i jedno od retkih mesta sa kojeg se može videti veći deo Stare planine.

Ono što kvari ovako lepu sliku na ulazu – izlasku iz naše opštine jeste činjenica da se nagomilano đubre u prepunim kantama u okviru ovog odmarališta retko prazne, što je i Knjaževačka Eko patrola dokumentovala fotografijama koje možete videti u nastavku teksta.


Odmaralište kraj magistralnog  puta je skoro preuređeno i prošireno novim klupama, drvenim suncombranima i kantama za otpad.Sve ovo predivno izgleda i liči na jedan predivan letnjikovac koji bi trebao da oslikava lepote naše opštine.Eko patrola je ustanovila da je većina drvenih kanti za otpad ozbiljno oštećena te se đubre rasipa po odmaralištu i magistralnom putu.Ovaj veoma ružan prizor svakako nije u interesu razvijanja turizma u našoj opštini.Od nadležnih zahtevamo hitnu  intervenicju oko pražnjenja kanti za otkad, kao i popravku istih.Pre svega je potrebno naći i sankcionisati počinioce koji su polomili kante i naložiti redovnije pražnjenje istih kao i kompletno čišćenje odmarališta nakon ovog nemilog događaja.

[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=“user_album“ uid=“116279162172621343935″ ualb=“6065672854391769041″ imgl=“picasa“ style=“gallery“ row=“4″ grwidth=“800″ grheight=“600″ size=“220″ num=“50″ align=“center“ max=“100″]


izvor Knjaževačke vesti – ECK (Eko patrola KEEP)

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : Časopis „Istok“, broj 10

Novi, jubilarni broj „Istoka“ je sa 220 strana do sada najobimniji. „Istok“ ...