Home / Timocka krajina / Knjaževac / Knjaževac : Završen konkurs „Kad pomislim na smeh“

Knjaževac : Završen konkurs „Kad pomislim na smeh“

Kad pomislim na smeh

Narodna biblioteka „Njegoš“ organizovala je susret sa učenicima knjaževačkih osnovnih škola „Dimitrije Todorović Kaplar“, „Vuk Karadžić“, „Dubrava“ i Tehničke škole, dobitnicima nagrada i pohvala na XXIII svetosavskom književnom konkursu.

U čast stopedesetogodišnjice rođenja Branislava Nušića, tema XXIII svetosavskog književnog konkursa bila je „Kad pomislim na smeh“.

Na konkurs se javilo 80 učesnika, u konkurenciji odraslih i mladih do 15 godina, a bilo je ukupno 90 radova, pesama i kratkih priča, pristiglih iz Niša, Beograda, Novog Sada, Belog Potoka, Čačka, Sokobanje, Feketića i Knjaževca. Radove su ocenjivali Vojislav Aranđelović, profesor srpskog jezika i književnosti i predsednik žirija, Slobodanka Stanković Ilić, književnik i Vladana Stojadinović, bibliotekar. Izabrano je 20 najuspešnijih radova koji su objavljeni u konkursnom zborniku i to je bio povod za susret sa knjaževačkom decom i mladima, dobitnicima nagrada i pohvala.
Mladi stvaraoci predstavili su se svojim ostvarenjima i, u skladu sa temom konkursa, izazvali osmehe, odobravanje i aplauz publike. Slobodanka Stanković Ilić pohvalila je nagrađene i uputila poruku da decu valja podsticati da stvaraju samostalno, a čestitke i pohvale za izražen talentat, kreativnost i trud dobili su i od Vladane Stojadinović, direktora Narodne Biblioteke „Njegoš“, koja im je uručila diplome i nagrade.

Upućen je poseban pozdrav deci iz škole „Vasa Čarapić“ u Belom Potoku koji redovno učestvuju i osvajaju nagrade na Svetosavskom književnom konkursu Biblioteke i svim ostalim učesnicima i dobitnicima nagrada i pohvala do kojih su nagradei diplome već stigle.
Pored osmeha, veče je bilo obojeno i muzikom učenika Muzičke škole „Predrag Milošević“.

Leave a Reply

x

Check Also

Prezentacija rakija brenda “Gospodska“ (Foto & Video)

– U Domu kulture u Knjaževcu je krajem protekle nedelje Firma “Frutimo“ ...