Home / Politicka desavanja / Ds / Knjaževac : Zakazana konstitutivna sednica Skupštine, politički pregovori u toku –

Knjaževac : Zakazana konstitutivna sednica Skupštine, politički pregovori u toku –

Skupština

Još uvek aktuelni predsednik Skupštine opštine Knjaževac  Dragan Mančić zakazao je konstitutivnu sednicu Skupštine za četvrtak, 16. jun u 10:00 časova.

Prema zakonu o lokalnoj samoupravi, rok za konstituisanje skupština opština je 60 dana od objavljivanja zvaničnih  rezultata  izbora.Izborna komisija opštine Knjaževac na sednici
održanoj  09.05.2016. godine , donela je odluku o dodeli mandata odbornicima.Najveći broj odbornika ima Srpska napredna stranka – 15. U skupštinske klupe sešće 13 odbornika Grupe građana “Knjaz“, šest odbornika koalicije Za Knjaževac zajedno, koju predvodi Demokratska stranka. Socijalistička partija Srbije ima četiri, a Ujedinjena seljačka stranka dva odbornika.

Na dnevnom redu konstitutivne sednice  nalaze se tri tačke  : Potvrđivanje mandata odbornika Skupštine opštine Knjaževac, izbor predsednika Skupštine opštine Knjaževac, postavljanje sekretara Skupštine opštine Knjaževac.Odbornicima je u materjalu dostavljen saziv i Statut opštine Knjaževac sa aktuelnim dopunama i izmenama kao i poslovnik o radu Skupštine opštine Knjaževac u cilju upoznavanja sa radom Skupštine.Novi odbornici će položiti i svečanu zakletvu prilikom konstitutivne sednice.

http://1.bp.blogspot.com/-96uBechPZEI/Uk25RJBdkyI/AAAAAAAAlFE/79SUzZjstUE/s1600/Dragan+MAn%C4%8Di%C4%87.jpg

Dragan Mančić

Za sada još uvek nema zvaničnih informacija o postignutim koalicionim dovorima političkih partija u Knjaževcu, tako da još uvek nije poznato ko će formirati skupštinsku većinu.

Predsedništvo Demokratske stranke je par dana donelo  odluku da stranka ni na lokalnom nivou vlasti, kao ni na svim drugim nivoima, ne ulazi u koalicije sa Srpskom radikalnom strankom i Srpskom naprednom strankom, saopštila je DS.Povodom ove izjave vrha DS-a,  redakcija Knjaževačkih vesti uputila je pitanje predsedniku Opštinkog odbora DS-a hoće li opštinki odbor u Knjaževcu postupiti po uputstvu predsedništva DS-a. Od Dragana Mančića predsednika Opštinkog odbora DS-a dobijamo odogovor da će sve biti jasno nakon glavnog odbora DS -a  koji se održava u subotu 28.maja u Beogradu , gde će biti analizirati rezultati izbora.Pregovori o postizbornim koalicijam na lokalu su u toku kao i pregovori oko formiranja skupštinske većinu su takođe aktuelni ovih dana napominje  Dragan Mančić, predsednik Opštinskog odbora DS, jedan od lidera koalicije “Za Knjaževac zajedno“.

Igor Stevanović

Usled mnogobrojnih „špekulacija“ oko postizbornim koalicijama u Knjaževcu oglasio se i predsednik opštinkog odbora Ujedinjene seljačke stranke Igor Stevanović koji je redakciji „Knjaževačkih vesti “ izjavio da do sada nije bilo nikakvih konkretnih dogovora i da je sve otvoreno što se tiče budućih pregovora oko  formiranja Skupštinske većine i koalicije.Bez obzira na krajnji ishod pregovora i formiranja „vlasti“ odnosno  Skupštinske većine Ujedinjena seljačka stranka će biti na strani radnika, seljaka i pravih domaćina.USS će i u narednom periodu voditi odgovornu i domaćinsku lokalnu politiku, prevashodno okrenutu prema ljudima koji žive na selu, od sela i ljudima koji u poljoprivredi vide siguran izvor prihoda za sebe i svoju porodicu.
. 

 

Leave a Reply

x

Check Also

Festival hrišćanske kulture u Zaječaru (Video)

Pod okriljem II Festivala hrišćanske kulture, Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion ...