Home / Bezbednost / Knjaževac : Većnici razmatrali bezbednost učenika (Foto & Video)

Knjaževac : Većnici razmatrali bezbednost učenika (Foto & Video)

20141007_101151

-Na današnjoj sednici Opštinskog veća razmatrana je bezbednost učenika u knjaževačkim osnovnim i srednjim školama.

Obrazovnim ustanovama naloženo je da izvrše procenu rizika, dostave izveštaj i iskažu finansijske potrebe u cilju smanjenja i otklanjanja rizika.

U diskusiji o bezbednosti učenika u obrazovnim ustanovama učestvovali su svi direktori knjaževačkih osnovnih i srednjih škola.

Žarko Cvetković, direktor Knjaževačke gimnazije, ukazao je na neophodnost uklanjanja skejt parka iz dvorišta te škole. Perica Pejčić, direktor OŠ Kaplar, smatra da je neophodno zabraniti parkiranje motornih vozila u dvorištu škole.

 


Dragana Ljubisavljević, direktorka OŠ Vuk Karadžić ukazala je na problem nedovoljne osvetljenosti ulica oko škole, dok je, prema rečima Martine Milošević, direktorke Muzičke škole, jedan od najvećih problema te ustanove nedovoljno dobro regulisan saobraćaj na raskrsnici gde se škola nalazi.

Ljiljana Žikić, direktorka Tehničke škole, podsetila je da je pred početak školske godine održan sastanak na ovu temu u Policiji, kao i da je škola odgovorna za bezbednost učenika i zaposlenih, a da 15 minuta po završetku nastave svi moraju da napuste školu i dvorište.

 

Naredna sednica Opštinskog veća zakazana je već za petak, 10. oktobar, kada će zasedati i opštinski Savet za bezbednost.

 


Izvor Knjaževačke vesti / BTV /K.I

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : Časopis „Istok“, broj 10

Novi, jubilarni broj „Istoka“ je sa 220 strana do sada najobimniji. „Istok“ ...