Home / Bezbednost / Knjaževac : Tragedija mogla da se spreči

Knjaževac : Tragedija mogla da se spreči

mesto nesrece 2

Na igralištu na kojem je poginuo Sava Stevanović pre godinu dana pao gol i učeniku slomio nogu. Škola nije preduzela ništa da obezbedi konstrukciju od ponovnog pada.

KNJAŽEVAC – Na igralištu Tehničke škole u Knjaževcu, na kojem je prekjuče metalni gol usmrtio dvanaestogodišnjeg Savu Stevanovića, pre godinu dana dogodila se slična nesreća, kad se konstrukcija gola takođe obrušila i slomila nogu jednom đaku.

Međutim, uprava škole od tada ništa nije preduzela da obezbedi konstrukciju od ponovnog pada, pa se nameće pitanje o odgovornosti direktorke škole za stravičnu nesreću.

Kako saznajemo, policija je odmah posle tragedije uzela izjavu od direktorke Ljiljane Žikić, koja, kako nam je rečeno, nije znala da objasni zašto gol nije bio obezbeđen.

– O saslušanju direktorke obavešteno je nadležno tužilaštvo, koje će odlučiti o podnošenju krivične prijave. Policija uveliko prikuplja podatke i detalje o nesreći. Kao krunski dokaz uzet je i snimak sa školske kamere, koja je zabeležila trenutak pogibije učenika – kaže naš izvor iz istrage.

Policajcima pozlilo

Nesrećni Sava Stevanović svakodnevno se s drugovima igrao na školskom igralištu. Tako je bilo i u subotu.

– Bilo je mnogo dece u dvorištu. Sava je u jednom trenutku pritrčao stativi, poskočio i uhvatio se za prečku. Ona se povila napred za njim, dečak je leđima pao na beton, a prečka mu je pala direktno na glavu – kaže naš izvor iz policije, koji je na snimcima školskih kamera video nesreću:
– Prizor je bio stravičan. Prečka gola je bukvalno smrskala glavu dečaku, ne mogu da opišem kako je to izgledalo. Neke kolege nisu mogle da gledaju snimak.

Ujak: Srce mi se cepa

Nesrećnog mališana brzo su uneli u taksi koji je naišao i odvezli ga u bolnicu. Međutim, lekari nisu mogli ništa da učine.

Ujak Saša Šomoći ne veruje da Save više nema.

– Bio je bistar, vedar dečak, sportista. Najviše je voleo košarku, bio je licenciran za ligu. I u školi je bio dobar. Ne mogu da verujem da više neću da ga zagrlim onako radosnog i veselog. Srce mi se cepa od tuge – jadikovao je juče ujak, kog smo zatekli ispred ulaza u porodičnu kuću.

Savina majka Maja i dalje je u šoku. Ona je okružena najbližim rođacima, ali nije u stanju da razgovara sa bilo kim. Ostali članovi porodice juče su započeli pripreme za Savinu sahranu, koja će biti održana danas.

Očaj... Rodbina nastradalog dečaka

Očaj… Rodbina nastradalog dečaka


Izvor www.kurir-info.rs

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : Časopis „Istok“, broj 10

Novi, jubilarni broj „Istoka“ je sa 220 strana do sada najobimniji. „Istok“ ...