Home / Timocka krajina / Knjaževac / Knjaževac : TANjI KRAGUJEVIĆ NAGRADA RADE TOMIĆ

Knjaževac : TANjI KRAGUJEVIĆ NAGRADA RADE TOMIĆ

Književna nagrada „Rade Tomić

Književna nagrada „Rade Tomić“, koja se u znak sećanja na knjaževačkog i novosadskog pesnika Radeta Tomića po trinaesti put ove godine dodeljuje autoru najboljeg pesničkog rukopisa, po oceni stručnog žirija koji je, pod pokroviteljstvom Umetničke akademije Istok iz Knjaževca, radio u sastavu: Vasa Pavković, predsednik, Stojan Bogdanović, član i Obren Ristić, član, pripala je poznatoj pesnikinji Tanji Kragujević iz Zemuna za pesnički rukopis OD SVETLOSTI, OD PRAŠINE.
Žiri je na sednici 19. oktobra 2014, nakon uvida u 57 prispelih pesničkih rukopisa, doneo odluku o pobedniku kome će se, u izdanju Umetničke akademije Istok, u istoimenoj ediciji, rukopis štampati u vidu knjige.
Uz posebnu povelju, knjiga će laureatu biti svečano uručena na manifestaciji koja će tim povodom biti upriličena 21. novembra 2014. godine u Knjaževcu

<


!–more–>

Novosti iz rada UMETNIČKE AKADEMIJE ISTOK iz Knjaževca:Doneta je odluka žirija za dodelu nagrade „Rade Tomić“, izašla je knjiga izabranih pesama Radeta Tomića PRED LICEM SVETA u ediciji Istok, prvi broj novog časopisa Istok, očekuje se ovih dana izlazak iz štampe novog broja časopisa Istok i knjige laureata nagrade „Rade Tomić“ Tanje Kragujević, OD SVETLOSTI, OD PRAŠINE.

Izvor Knjaževačke vesti

Leave a Reply

x

Check Also

Mihajlović na otvaranju deonice auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada (Foto & Video)

Zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović prisustvovao je  otvaranju deonica auto-puta od Pirota ...