Home / Knjaževac / Knjaževac : Sutra potpisivanje Memoranduma sa SKGO

Knjaževac : Sutra potpisivanje Memoranduma sa SKGO

Opština Knjaževac i  Stalna konferencija gradova i opština  potpisaće u sredu, 19. aprila, u 12:00 časova Memorandum o saradnji na realizaciji projekta unapređenja usluga za građane i privredu, a u okviru druge faze programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

Lokalna samouprava emituje municipalne obveznice radi prikupljanja novca za izgradnju putne, vodovodne, kanalizacione infrastrukture, izgradnju industrijskih zona, sportskih objekata, škola, vrtića  i slično. Za isplatu glavnice i kamate garantuje svojim budžetom i imovinom.

Stalna konferencija gradova i opština pruža podršku svim lokalnim samoupravama da unaprede svoje kapacitete, ali će 10 lokalnih samouprava donbiti i direktnu podršku da u narednim mesecima realizuju svoje projekte u različitim oblastima. Među njima je i Knjaževac, gde će se realizovati projekat emitovanja municipalne obveznice.

Stručna podrška SKGO, koju će opština Knjaževac u narednih 12 meseci dobiti u ovoj oblasti, ogledaće se u tehničkoj podršci čitavom procesu pripreme za emisiju municipalne obveznice.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...