Home / Timocka krajina / Knjaževac / Knjaževac : Raspisan konkurs za subvencije u ovčarstvu i kozarstvu

Knjaževac : Raspisan konkurs za subvencije u ovčarstvu i kozarstvu

Opština Knjaževac raspisala je konkurs za izbor korisnika za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj ovčarstva i kozarstva iz Bužetskog fonda za razvoj poljoprivrede.

Biće subvencionisana registrovana poljoproivredna gazdinstva za nabavku umatičenih priplodnih grla ovaca i koza u ukupnom iznosu od devet miliona dinara. Sredstva se odobravaju u iznosu od 80% od ukupno prihvatljivih troškova nabavke (bez PDV-a). Maksimalni iznos pomoći po jednom zahtevu (gazdinstvu) iznosi 500.000 dinara. Minimalni iznos ukupne investicije za nabavku grla ne može da bude manji od100.000 dinara.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 31. avgusta ove godine.

Na osnovu člana 8. Odluke o osnivanju budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Knjaževac (Sl. List opštine Knjaževac br.28/2016) i Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za područje teritorije opštine Knjaževac za 2017.  godinu, broj 320-165/2017-09 od 26.06.2017. godine, Opštinsko veće opštine Knjaževac , na sednici održanoj 20.07.2017. godine, raspisuje KONKURS ZA IZBOR KORISNIKA ZA DODELU PODSTICAJNIH SREDSTAVA ZA RAZVOJ OVČARSTVA I KOZARSTVA IZ BUDŽETSKOG FONDA ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDE OPŠTINE KNJAŽEVAC U 2017. GODINI.
Ceo tekst konkursa možete preuzeti ovde

Konkurs je objavljen na zvaničnom ssajtu opštine Knjaževac (www.knjazevac.rs), na sajtu Agencije za razvoj opštine Knjaževac (www.ark.rs), oglasnoj tabli opštine Knjaževac i u seoskkim sredinama. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 019/731-256 – Agencija za razvoj opštine Knjaževac.x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...