Home / Timocka krajina / Knjaževac / Knjaževac : “Priča o rečima“ predavanje o timočkom govoru, jeziku i komunikaciji –

Knjaževac : “Priča o rečima“ predavanje o timočkom govoru, jeziku i komunikaciji –

10

U petak, od 19:00 časova, u Muzeju se  održava  predavanje o timočkom govoru, jeziku i komunikaciji  pod nazivom “Priča o rečima“, u saradnji sa profesorima knjaževačkih srednjih škola.

Tehnička škola učestvuje i ove godine u manifestaciji “Muzeji Srbije od deset do deset“, koju organizuje Zavičajni muzej Knjaževac.
U petak, 20. maja 2016. godine, sa početkom u 19:00 časova, u muzeju će biti održano predavanje posvećeno timočkom dijalektu, pod nazivom “Priča o rečima“, na kome će govoriti nastavnici srpskog jezika i književnosti naše škole Jelena Milošević Petrović i Bojan Ristić, kao i nastavnik engleskog jezika Mladen Milošević, koji će kazivati tekstvove na timočkom dijalektu.

Ovo predavanje nadovezuje se na prošlogodišnju priču o timočkom dijalektu, koju su spomenuti nastavnici ispričali u okviru iste manifestacije. Podsećamo da su nastavnici Jelena i Bojan u oktobru 2015. godine učestvovali u projektu “Čuvari nematerijalne baštine timočkog govora“, te su tako bogatiji za novo iskustvo u proučavanju i borbi za očuvanje našeg dijalekta.

U subotu nas u Muzeju očekuje proslava  Evropske Noći muzeja.


Leave a Reply

x

Check Also

Mihajlović na otvaranju deonice auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada (Foto & Video)

Zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović prisustvovao je  otvaranju deonica auto-puta od Pirota ...