Home / Drugi pišu / Knjaževac : Predškolci u čarobnom svetu Biblioteke, 12-15. april 2016.-

Knjaževac : Predškolci u čarobnom svetu Biblioteke, 12-15. april 2016.-

Predškolci u čarobnom svetu Biblioteke

Čarobnom pričom o devojčici koja je posetila neverovatnu zemlju čuda knjaževački predškolci su se oprostili od edukativno-zabavnog programa „Čitaonica igraonica“, a organizovano će se ponovo družiti sa bibliotekarima već u prvom razredu.

Bibliotekari su i za ovu priliku pažljivo odabrali knjigu koju će predstaviti budućim prvacima. Bilo je to novo, posebno izdanje „Alise u zemlji čuda“, koje osim klasične popularne priče za najmlađe donosi i pregršt zanimljivosti, mozgalica, lavirinata, tražilica za reči, matematičkih zadataka – sve u vezi sa glavnom junakinjom i temom knjige i sve posebno pripremljeno za buduće male đake. Kolika je radost čitanja u biblioteci predškolci su pokazali šarenim radovima na kojima su izmaštali svoju zemlju čuda. Crteži su izloženi na Dečjem odeljenju Biblioteke.

Ovogodišnja sezona edukativno- zabavnog programa „Čitaonica igraonica“ okupila je 196 predškolaca raspoređenih u 9 vaspitnih grupa iz svih knjaževačkih vrtića, a obrađeno je ukupno osam tema u 57 susreta.
Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : Časopis „Istok“, broj 10

Novi, jubilarni broj „Istoka“ je sa 220 strana do sada najobimniji. „Istok“ ...