Home / Knjaževac / Knjaževac : Održana 41. sednica Opštinskog veća (Video)

Knjaževac : Održana 41. sednica Opštinskog veća (Video)

Na 41. sednica Opštinskog veća koja je održana u petak 29.09.2017 godine razgovaralo se o pripremljenosti tri osnovne škole za rad u ovoj školskoj godini, nedostajućim kapacitetima u Predškoskoj ustanovi ”Bajka” kao i o konkursima za podsticanje poljoprivredne proizvodnje.

Funkcionisanje tri knjaževačke osnovne škole, njihov rad u protekloj i pripremljenost za novu školsku godinu, obeležili su prvi deo 41. zasedanja Opštinskog veća. Kako je konstatovao predsednik opštine Milan Đokić, rezultati đaka lokalnu samoupravu da neprekidno radi na poboljšanju materijano – tehničkih uslova za rad obrazovnih ustanova.

Nerazumevanje Školske uprave u Zaječaru, čijom odlukom je ukinuto odeljenje u Tehničkoj školi, dovelo je do toga da jedan broj svršenih osmaka nije mogao školovanje da nastavi u rodnom mestu, kazao je predsednik.

Većnici su doneli i nekoliko odluka koje se tiču zakupa poljoprivrednog zemljišta, a bavili su se i pojedinačnim zahtevima građana.

Na sednici Opštinskog veća doneta je odluka o raspisivanju konkursa za subvencionisanje podizanja višegodišnjih zasada voća i podsticaja za jačanje poljoprivrednih udruženja.

Budžetom za 2018. godinu biće bilansirana sredstva za proširenje kapaciteta Predškolske ustanove ”Bajka”, kako bi se sa dnevnog reda konačno skinule liste čekanja za upis u vrtiće, naglasio je Đokić.



Link do video priloga




x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...