Home / Timocka krajina / Knjaževac / Knjaževac : Objavljen Građanski vodič kroz budžet za 2016.godinu –

Knjaževac : Objavljen Građanski vodič kroz budžet za 2016.godinu –

Građanski vodic

Na zvaničnom sajtu opštine Knjaževac (www.knjazevac.rs) objavljen je Građanski vodič kroz budžet za 2016.godinu.

U uvodnom delu ovog vodiča možete videt kako  nastaje budžet opštine, kako se puni opštinska kasa, na šta se troši vaš novac kao i deo u kome je objašnjeno participativno budžetiranje u Knjaževcu u 20115/2016 godini.

Ova publikacija namenjen je građanima koji žele da budu obavešteni o planovima lokalne samouprave za prikupljanje i trošenje novca i da prate realizaciju postavljenih ciljeva.
– Građanski vodič kroz budžet za 2016. godinu pomoći će građanima da bolje sagledaju budžet – kako se puni gradska kasa, na šta se sve novac troši, koji su najvažniji projekti koji će se finansirati iz ovogodišnjeg budžeta, kao i kako je realizovan projekat uključivanja građana u budžetski proces. Osim najvažnijih informacija o planiranom budžetu za 2016. godinu, ovaj dokument pruža i informacije o okolnostima i smernicama kojima se gradska administracija rukovodila prilikom sastavljanja budžeta

Drage sugrađanke i sugrađani, publikacija pred vama je prvi Građanski vodič kroz budžet Opštine Knjaževac.Osnovna svrha ovog dokumenta je da vam pružimo najvažnije informacije o planiranom budžetu za 2016. godinu, kao i o okolnostima i odlukama kojima smo se vodili prilikom njegovog sastavljanja. S obzirom na to da najveći deo novca stiže u budžet kroz naplatu poreza, naša je obaveza da njime raspolažemo u najboljem interesu zajednice i da građanima predstavimo tačne i razumljive podatke. Građanski vodič kroz budžet namenjen je svim građanima koji žele da budu obavešteni o planovima lokalne samouprave za prikupljanje i trošenje novca i da prate realizaciju postavljenih ciljeva. Nadamo se da je ovaj dokument, prvi put napravljen u Opštini Knjaževac, objasnio ključna pitanja i tako učinio budžet pristupačnijim i razumljivijim. Ova publikacija nastala je u okviru inicijative za veće uključivanje javnosti u budžetske konsultacije i ja se nadam da ćete i u narednim godinama biti spremni da se odazovete pozivu da zajedno planiramo razvoj našeg Knjaževca – Milan Đokić Predsednik opštine Knjaževac

 

Građanski vodič kroz budžet Opštin Knjaževac  izrađen je u okviru projekta Participativno budžetiranje koji u saradnji sa opštinom Knjaževac , sprovode Balkanska istraživačka mreža (BIRN) i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Preuzmite dokument


Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : OBAVEŠTENjE O IZVOĐENjU GAĐANjA

Policijski službenici Policijske uprave u Zaječaru će izvoditi gađanje na strelištu Streljačkog ...