Home / Timocka krajina / Knjaževac / Knjaževac : Obeležen 24. oktobar – svetski dan UN i razvoja Informatike

Knjaževac : Obeležen 24. oktobar – svetski dan UN i razvoja Informatike

un

Danas je  uTehničkoj  školi u Knjaževcu obeležen 24. oktobar  svetski dan UN i razvoja Informatike.

Ovim povodom u vreme prvog časa u popodnevnoj smeni održan je ogledni javni čas. Čas su održali učenici četvrtog i drugog razreda, pod mentorstvom Zlatice Gerov, nastavnika računarstva i informatike.
Mentor je najpre predstavio cilj česa, a potom i predavače. Predavači su učesnike u temu časa uveli asocijacijom. Potom su učenici drugog razreda predstavili neke svoje radove i kako su do njih došli, koristeći gugl disk. Predstavili su i mogućnost izrade jednog dokumenta sa više različitih računara u isto vreme.


Nakon toga, kroz oluju ideja, predstavljeno je šta sve možemo raditi na internetu. To je bio i uvod u upoznavanje sa blogom Bezbedni kutak, čije su autorke neke od učenica – današnjih predavača. Zatim je izvedena radionica na temu „Opasnost vreba“, gde su izlistane moguće opasnosti na internetu i njihovo izbegavanje.
U završnom delu, učesnici su pozvani na dalju saradnju i zajednički rad. Ukoliko ima interesovanja, nastaviće se radionice sa temom bezbednog korišćenja interneta.
Deo atmosfere sa časa možete videti na fotografijama.

Tema i način realizacije česa su ideja učenika – realizatora. U ulozi nastavnika – moderatora bili su: Marija Milijić, Marija Lazarević, Teodora Marinković, Milica Stanković i Danica Lukić, IV2 Marija Miladinović, Radovan Ilić, Milica Mitrović, Martina Todorović i Sandra Matić, II2.
U ulozi učenika bili su: učenici I5 i , IV2, ali i nastavnici, kao i pedagog škole.

Izvor Knjaževačke vesti /Fb

Leave a Reply

x

Check Also

Mihajlović na otvaranju deonice auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada (Foto & Video)

Zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović prisustvovao je  otvaranju deonica auto-puta od Pirota ...