Home / Timocka krajina / Knjaževac / Knjaževac : MINISTARSTVO KULTURE PODRŽALO DVA PROJEKTA BIBLIOTEKE –

Knjaževac : MINISTARSTVO KULTURE PODRŽALO DVA PROJEKTA BIBLIOTEKE –

Narodna biblioteka Njegoš Knjaževac konkurs

Prema upravo objavljenim rezultatima konkursa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Narodnoj biblioteci „Njegoš“ odobrena su sredstva za sufinansiranje dva projekta u oblasti savremenog stvaralaštva, koji će se realizovati do kraja 2016. godine.
Realizacija projekta „Istraživanje jezika i folklora Roma“, odobrenog u oblasti kulturnih delatnosti nacionalnih manjina u Republici Srbiji, podrazumeva lingvistička i folkloristička istraživanja u romskim naseljima u Knjaževcu i Minićevu.
U oblasti kulturnih delatnosti dece i za decu i mlade, Biblioteci je odobren projekat Manifestacija dečjeg stvaralaštva „Čarobne police Bibi Slikovčice“. Cilj projekta je podsticanje, podrška i promocija stvaralaštva dece i mladih, njihovo uključivanje u kulturni život lokalne zajednice i ostvarivanje njihovih prava u oblasti kulture. Ovom manifestacijom, u čiju će realizaciju osim knjaževačkih mališana biti uključeni afirmisani književni i likovni stvaraoci, kao i mnogi drugi saradnici, Biblioteka obeležava desetogodišnjicu aktivnog rada Dečjeg odeljenja.

Za sufinansiranje ovih projekata Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je ukupno 670.000 dinara.
Leave a Reply

x

Check Also

Mihajlović na otvaranju deonice auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada (Foto & Video)

Zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović prisustvovao je  otvaranju deonica auto-puta od Pirota ...