Home / Drugi pišu / Knjaževac : Lokalni mediji za prava Roma

Knjaževac : Lokalni mediji za prava Roma

Lokalni mediji za prava Roma 2

Redakcija nedeljnika Lozničke novosti angažovala je od ovog petka, srednjoškolca romske nacionalnosti Milutina Slavkovića iz Jadranske Lešnice, za učenje novinarskog zanata i afirmaciju svog naroda u medijima.

Reč je o projektu „Lokalni mediji za prava Roma“ u okviru kojeg će sedam redakcija iz cele Srbije, u narednih 11 meseci zajedno sa predstavnicima romske zajednice pokušati da poboljšaju informisanje Roma o načinima za dobijanje pravne pomoći i ukažu na njihove probleme.

Promovisanje romske kulture biće još jedan od zadataka novinara „Vranjskih“ iz Vranja, „Južnih vesti“ i „Roma world“-a iz Niša, „Novih knjaževačkih novina“ iz Knjaževca, „Lozničkih novosti“ iz Loznice, TV „|Foruma“ i „Polimlja“ iz Prijepolja.U redakcijama će tokom trajanja projekta biti angažovano i sedmoro srednjoškolaca romske nacionalnosti koji će se učiti novinarskom zanatu i svojim angažovanjem doprinositi da se glas njihovog naroda čuje u medijima.

Na kraju obuke „Local preš“ će organizovati takmičenje izmedju mladih novinara i odabrati dva najbolja priloga koja će biti nagradjena tabletima.

Projekat je finansijski podržan od strane donatora Civil Right Defenders i predstavlja uspostavljanje bliže saradnje lokalnih medija i OCD organizacija na zajedniÄŤkim aktivnostima u unapreÄ‘enju ljudskih prava Roma na lokalu.izvor Beta

Leave a Reply

x

Check Also

Osam zlatnih medalja za Knjaževčane

Na  šestom Državnom prvenstvu u Powerliftingu Raw & EQ koje je održano ...