Home / Turizam / Babin zub / Knjaževac : KIŠA POKVARILA URANAK –

Knjaževac : KIŠA POKVARILA URANAK –

Banjica 2016

Izletište Banjica – termalni izvor ove godine bez kupača

 

Knjaževčani  danas, zbog kiše i lošeg vremena , nisu mogli da odu na prvomajski uranak.

Kiša, koja je u Knjaževcu , padala u popodnevnim časovima, pokvarila je prvomajski uranak u ovom gradu.

Kiša i hladno vreme  je oterala mnoge, uglavnom mlade koji su došli još sinoć da bi zauzeli bolja mesta u Izletištima na Banjici i Baranici , mestima gde sa za 1. maj tradicionalno okupljaju Knjaževčani.

S obzirom na to da je u Knjaževcu  jutranja temperatura iznosila svega 7.9 °C  uz maglovito jutro,  na ova izletište otišli su  samo oni najodvažniji.

Na čuvenom izletištu Baranica bilo je svega nekoliko automobila parkiranih uz Trgoviški Timok, dok je na Banjici situacija bila malo bolja ali daleko od one kakva se pamti pre desetak godina.Većina građana je prvi maj na Banjici provela u ugostiteljskom objektu, a ove godine je izostalo tradicionalno kupanje u termalnom izvoru u Rgoškoj banji.Banjicu su danas posećivali mahom mlađi bračni parovi sa decom koja su se igrala u zabavnom parku, dok individualnog roštiljanja gotovo da i nije bilo.Manji broj Knjaževčana i turista danas je posetio i Staru planinu na kojoj je takođe tokom dana  padala kiša, a jutarnja temperatura iznosila svega 2.9°C.

 


Leave a Reply

x

Check Also

Festival hrišćanske kulture u Zaječaru (Video)

Pod okriljem II Festivala hrišćanske kulture, Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion ...