Home / Vesti iz Knjazevca / Gimnazija Knjaževac / Knjaževac : David prvi na takmičenju RAF Challenge 2015

Knjaževac : David prvi na takmičenju RAF Challenge 2015

Prvoplasirani David Đordjević

Prvoplasirani David Đordjević

Danas je u Beogradu održano finale takmičenja RAF Challenge 2015 na kome je David Đordjević iz Kalne inače  učenik 4 razreda Knjaževačke Gimnazije osvojio prvo mesto u svojoj kategoriji i pritom osvojio  laptop, antivirus NOD32, jednogodišnja pretplata na časopis “Svet kompjutera”.

Tom prilikom je kompletom kompjuterske literature  nagrađena Knjaževačka gimnazija, kao jedna od nagrađenih škola koje su motivisale ucenike da se prijave u velikom broju na RAF Challenge .Knjaževačka gimnazija je nagradjena kao škola sa najviše prijavljenih učenika i sa najviše učenika koji su stigli do Beograda u konkurenciji svih srednjih škola u Srbiji.
Za takmičenje u Beogradu su se plasirali i Kosta Marković, Stefan Aleksić, Nikola Radmanović, Sladjana Nedeljković i Alkesa Pešić, učenici I razreda Knjaževačke gimnazije.

Ovo je sedmo informatičko takmičenje koje organizuju Računarski fakultet i Društvo matematičara Srbije. Sponzori takmičenja su: Svet kompjutera, CET, Satelit grupa, Extreme , ComTrade, RSD , rootPlanet i Portalibris.

Završeno je finale sedmog informatičkog takmičenja za učenike srednjih škola „RAF Challenge 2015“, koje organizuju Društvo matematičara Srbije i Računarski fakultet iz Beograda. Učenici su se takmičili u dve kategorije, a pristiglo je preko 100 radova. U prvoj kategoriji je zadatak bio napraviti prezentaciju/animaciju na temu „Računari kao pomoć u ekstremnim situacijama“, i druga, gde su učenici na slobodnu temu mogli da naprave video igru ili aplikativni program. Na finale takmičenja pozvano je 30 srednjoškolaca iz Srbije, a najbolji su danas osvojili vredne nagrade.


Nagradeni u I kategoriji:

I mesto: Miloš Kukić, Elektrotehnička i gradjevinska škola „Nikola Tesla“, Jagodina – Nagrade: tablet, antivirus NOD32, jednogodišnja pretplata na časopis “Svet kompjutera”,

II mesto: Maša Knežević, Zrenjaninska gimnazija – Nagrade: eksterni hard disk, Norton antivirus,

III mesto: Vukašin Vučurović, Elektrotehnička i gradjevinska škola „Nikola Tesla“, Jagodina – Nagrade: putovanje (Satelit grupa), Norton antivirus.

Nagradeni u II kategoriji:

I mesto: David Đorđević, Knjaževačka gimnazija – Nagrade: laptop, antivirus NOD32, jednogodišnja pretplata na časopis “Svet kompjutera”,

II mestoRastko Tojagić, Mitrovačka gimnazija – Nagrade: mobilni telefon, Norton antivirus,

III mesto Aleksandar Gavrić, Gimnazija „Bora Stanković“, Niš – Nagrade: Cisco CCNA kurs (rootPlanet), Norton antivirus.

Škole koje su motivisale ucenike da se prijave u velikom broju na RAF Challenge nagradene su kompletima kompjuterske literature, a to su:

– Knjaževacka gimnazija,

– Mašinsko-elektrotehnička škola, Paraćin,

– Tehnička škola „Nikola Tesla“, Vršac.

RAF Challenge 2015 podržale su i brojne kompanije, koje su obezbedile veliki fond nagrada za sve finaliste. Generalni sponzor takmičenja kompanija CET, medijski sponzor časopis „Svet kompjutera“, zatim: Satelit grupa, ComTrade, RSD,  Extreme, rootPlanet i izdavačka kuća Portalibris.

Spisak nagradjenih škola

Spisak finalista

Agenda takmičenjaIzvor Knjaževačke vesti / raf.edu.rs

 

Leave a Reply

x

Check Also

Osam zlatnih medalja za Knjaževčane

Na  šestom Državnom prvenstvu u Powerliftingu Raw & EQ koje je održano ...