Home / Drugi pišu / Knjaževac : Čarobni svet biblioteke, 7. i 8. april –

Knjaževac : Čarobni svet biblioteke, 7. i 8. april –

Čarobni svet biblioteke, 7. i 8. april 2016.

Povodom Međunarodnog dana knjige za decu, Narodna biblioteka „Njegoš“ organizovala je susret sa piscima za decu, Brankom Stevanovićem i Dušanom Đurđevim, direktorom Međunarodnog centra književnosti za decu „Zmajeve dečje igre“.
Pod zajedničkim nazivom „Čarobni svet biblioteke“, sa poznatim piscima za decu najpre se u vrtiću „Crvenkapa“ družili svi knjaževački predškolci. Program za mlađe osnovce priređen je u Velikoj sali Doma kulture. Branko i Dušan poučili su i zabavili mališane svojim stihovima i kratkim pričama. Predstavljeni su učenici koji su imali najzapaženije radove na literarnom konkursu „Čarobni svet biblioteke“, koji je raspisala Narodna biblioteka „Njegoš“. Mališani su imali čast da njihove radove ocenjuju afirmisani pisci za decu, Igor Kolarov i Branko Stevanović, i da im nagrade uruči Dušan Đurđev, direktor „Zmajevih dečjih igara“.

Učenici trećeg razreda škole „Vuk Karadžić“ izveli su program posvećen velikanima srpske kulture, a njihovi vršnjaci iz škole „Dimitrije Todorović Kaplar“ predstavili su se malom dramatizacijom pesme „Pera kao doktor“ čika Jove Zmaja. Tradicionalno, gosti Biblioteke družili su se i sa učenicima u izdvojenim odeljenjima OŠ „Dubrava“ u Minićevu i Kalni.


Za knjaževačke prosvetne radnike organizovan je poseban susret i prezentacija „Zmajevih dečjih igara“. U prisustvu brojnih saradnika Biblioteke i prijatelja dece, Dušan Đurđev, direktor Međunarodnog centra književnosti za decu „Zmajeve dečje igre“, i Vladana Stojadinović, direktor Narodne biblioteke „Njegoš“, potpisali su Povelju o plemenitim i trajnim namerama da svet deci bude bolji.Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : OBAVEŠTENjE O IZVOĐENjU GAĐANjA

Policijski službenici Policijske uprave u Zaječaru će izvoditi gađanje na strelištu Streljačkog ...