Home / Bezbednost / Knjaževac : Bankarka otkrivena zahvaljujući „pričljivosti“ jednog klijenta

Knjaževac : Bankarka otkrivena zahvaljujući „pričljivosti“ jednog klijenta

Zaječarska policija odredila je dvodnevni pritvor M.N.(53), službenici Komercijalne banke u Knjaževcu zbog sumnje da je oštetila banku za 200.000 evra. Pretpostavlja se da iznos koji je uzela dostiže čak 400.000 evra, ali to će se dokazati istragom koja je u toku.

Krađa je otkrivena sasvim slučajno, i to zahvaljujući – čaršiji!

Jedan gastarbajter, koji je u ovoj banci imao oročenih 100.000 evra, došao je da uloži još para, ali mu je rečeno da na računu ima svega – 10 evra. Odmah je pozvana M.N., koja je šef smene, ali se ona brzo snašla i kazala klijentu da je u pitanju greška i da dođe sutra.


Za samo jedan dan, osumnjičena bankarka je uspela da sa drugih računa prebaci ukupno 100.000 evra na račun ovog klijenta, pa kada je došao sutradan bilo je sve u redu.

Ali, on je svoj ’’doživljaj’’ ispričao komšijama, prijateljima, rođacima, to je išlo dalje kroz čaršiju, pa je doznala i policija. I onda je otkrivena, do sada, najveća krađa u Knjaževcu…

Proverili smo poslednje dve godine i otkrili krađu 200.000 evra. Verujemo da je ona godinama uzimala novac, i pitanje je koja će suma na kraju nedostajati. To je radila na više načina. Najlakši joj je bio da skida novac sa knjižica i računa ljudi koji su bili u inostranstvu. Za uzimanje novca imala je više scenarija, počev od falsifikovanja potpisa kolega, do falsifikovanja priznanica o uplati.

Istraga je u toku, saznajemo nezvanično u policiji.


www.tvbest.rs

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...