Home / Timocka krajina / Knjaževac / Knjaževac 2020: Počeli razgovori privrednika i političkih partija na temu unapredjenja uslova poslovanja

Knjaževac 2020: Počeli razgovori privrednika i političkih partija na temu unapredjenja uslova poslovanja

2020

Organizacija Knjaževac 2020 je proteklih meseci održala više sastanaka  sa vodećim Knjaževačkim privrednicima na temu kako poboljšati poslovni i investicioni ambijent u opštini. Tom prilikom je nekoliko Knjaževačkih privrednika iskazalo potrebu za povećanjem kapaciteta i obezbedjenjem dodatnog proizvodnog prostora radi povećanja obima proizvodnje i samim tim i upošljavanjem novih radnika.

Knjaževac 2020 i grupa od dvadeset vodećih Knjaževačkih privrednika su usaglasili i zajedno potpisali listu predloga kako unaprediti uslove za poslovanje postojećih firmi i privlačenje novih investicija.

Ova lista predloga se bazira na nekoliko principa:

–        Brže rešavanje stečajnih postupaka

–        Obezbedjenje zemljišta za izgradnju fabrika i izdavanje postojećih objekata u zakup po povoljnim uslovima

–        Uspostavljanje posebnih stimulativnih mera za nove investicije

–         Agresivna promocija Knjaževca kao investicione destinacije

Sa ovim predlozima su do sada upoznati SPS, URS i DS, i sve ove političke partije su izrazile načelnu spremnost da se zajednički radi na ovoj inicijativi. Očekuje se da se uskoro održi sastanak i sa SNS-om pa da se nakon toga formira zajednička radna grupa od strane političkih partija, privrednika i organizacije Knjaževac  2020 koja će usaglasiti konačne predloge za unapredjenje uslova poslovanja.

Izvor Knjaževačke vesti

Leave a Reply

x

Check Also

Mihajlović na otvaranju deonice auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada (Foto & Video)

Zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović prisustvovao je  otvaranju deonica auto-puta od Pirota ...