Home / Drugi pišu / Knjaževac 15 miliona dinara za medije, Tutin, Ivanjica i Žitorađa znatno manje

Knjaževac 15 miliona dinara za medije, Tutin, Ivanjica i Žitorađa znatno manje

Knjazevac
U akciji UNS-a kojom se pozivaju gradovi i opštine da obezbede 2% budžeta za projektno finansiranje medija došli smo do novih podataka za četiri opštine.

Opština Tutin je za narednu godinu budžetom predvidela  6,6 miliona dinara kao  direktnu subvenciju TV Tutin i milion dinara za projektno finansiranje medija što je ukupno 1,1 odsto njihovog  budžeta.

“Prošle godine smo dali oko 13 miliona dinara televiziji, a ove godine smo predvideli polovinu tog iznosa do juna kada ističe rok za privatizaciju lokalnih medija. Tada ćemo rebalansom izdvojiti još sredstava za projektno finansiranje” rekao nam je Mihad Gusinac načelnik opštinske uprave Tutina.

Opštine Ivanjica i Žitorađa takođe direktno finansiraju lokalne medije. Ivanjica tako izdvaja 4,5 miliona dinara što je 0.39 odsto budžeta, a Žitorađa svega 400 000 dinara što je 0,09 odsto njenog budžeta. Iz obe opštine su nam rekli da će rebalansom izdvojiti još sredstava za medije.

Opština Knjaževac predvidela je isključivo projektno finansiranje i u te svrhe izdvojila 15 miliona dinara, što predstavlja 1.57 odsto budžeta.


www.uns.org.rs  A. Radovanović

Leave a Reply

x

Check Also

Osam zlatnih medalja za Knjaževčane

Na  šestom Državnom prvenstvu u Powerliftingu Raw & EQ koje je održano ...