Home / Drugi pišu / Januarske visibabe u Knjaževcu

Januarske visibabe u Knjaževcu

januarske visibabe
Novinarska ekipa Knjaževačkih vesti danas je uslikala prve vesnike proleća – visibabe,  koje su ovih dana zbog veoma visokih tempeartura procvetale.

Meteorolozi su pre par meseci prognozirali da bi ova zima mogla da bude jedna od najhladnijih ikada zapamćenih, to ne samo ne da nije slučaj, već su se u Knjaževcu i većem delu ovih dana pojavili i prvi vesnici prolećaVisibabe.

U kojoj meri je stručnjake iz hidrometeorološkog zavoda priroda obmanula, pokazuju visibabe koje je naš fotoreporter usliako u Knjažecu.

Inače pojava januarskih visibaba naša novinarska ekipa zabeležila je u skoro identičnom vremenu i prošlog januara (2014).

Prognostičari najavljuju proleće usred zime, a od ponedeljka česte kiše .Naredna dva dana u većem delu Srbije temperature znatno iznad proseka, iduće sedmice svežije.

JANUAR u Beogradu, ali i čitavoj Srbiji, u petak će više ličiti na čuveni april iz pesme, nego na očekivani zimski mesec. Temperature znatno iznad proseka za ovo doba godine, čak do 15 stepeni, prijaće mnogima.

Oni koji su se zadovoljili u zimskim čarolijama sa kraja tek minule godine, sada mogu da se prepuste uživanju u zimskom proleću. Za prva tri dana iduće nedelje meteorolozi predviđaju hladnije i kišovito vreme. Krajem meseca, ponovo moguć sneg.

Osim slabog mraza ujutru i magle na zapadu i jugu, u Srbiji će u petak biti neobično sunčan dan. Preovlađivaće sunčano sa malo oblaka i znatno toplije vreme, uz temperature iznad proseka. Duvaće umeren jugoistočni vetar u pomoravlju i podunavlju, a u ostalim predelima slab istočni. Najtopliji gradovi biće Valjevo i Loznica sa 15 stepeni.

– U prestonici se očekuje do 14 stepeni – kažu u „Meteosu“. – U Nišu će u petak biti slab mraz, a u toku dana sunčano sa malo oblaka i toplije nego u četvrtak. Toplije i u užičkom regionu, Vojvodini, Crnoj Gori, a jedino se u požeškoj kotlini magla može duže zadržati uz hladnije vreme.

I subota će nastaviti sa neobično toplim vremenom, ali u nedelju počinje naoblačenje sa kišom. Prva tri dana iduće sedmice biće malo niža temperatura i promenljivo vreme sa čestom pojavom kiše. Sneg će padati na planinama iznad 1.400 metara. Krajem iduće sedmice stiže postepeno hladnije vreme sa padavinama. A krajem meseca, sneg je moguć i u nižim predelima.

Izvor Knjaževačke vesti / novosti.rs

Leave a Reply

x

Check Also

Arhijerejska Liturgija u Knjaževcu ( Foto)

Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion služio je svetu arhijerejsku liturgiju u ...