Home / Turizam / Banjica / Iskoristite zimsko kupanje u termalnoj vodi Bazena Banjica u Knjaževcu

Iskoristite zimsko kupanje u termalnoj vodi Bazena Banjica u Knjaževcu


U opštini Knjaževac za 100 dinara možete popiti  jedno skromno piće ili sok, ali se za istu cenu tokom cele zime možete uživati u kupanju u pokrivenom olimpijskom bazenu Banjica na samo 5 km od Knjaževca.

Pokriveni Bazen Banjica radi svakog radnog dana od 14-20h, dok je radno vreme za vikend od 12-18h.
Bazen se konstantno snadbeva  toplom vodom sa obližnjeg termalnog i banjskog izvorišta u selu Rgošte temperature 29
°C.

 Bazenom upravlja JP Sportsko turistički resursi Knjaževac.Podizanjem balon  sale 07. decembra počela je zimska sezona na bazenu Banjica. Ulaznica za bazen u zimskom periodu iznosi 100,00 dinara, dok je
Iznajmljivanje ležaljki u zimskom periodu besplatno.U okviru kompleksa bazena Banjica radi i kafe restoran u kome se gosti mogu okrepiti  u pauzama plivanja.Bazen Banjica je jedan inače jedan od retkih bazena u Evropi koji ima takozvani prelivni sistem snadbevanja i oticanja „termalne“ .Čistoća vode je upotrebom ovog sistema  na izuzetno visokom nivou, pošto se stalno vrši upumpavanje nove vode u sistem , dok višak vode otiče.U ostalim bazenima  hladna voda koja se dogreva stalno kruži u sistem i preko filtera se čisti i ponovo vraća u bazen.

Inače bazen Banjica se greje na gas i temperatura vazduha je približna temperaturi vode 29 °C.Upotrebom termalne vode sa obližnjeg izvorišta ovo je jedan od retkih bazena u kojima je temperatura vode i leti i zimi je minimum 29 °C, u ostalim bazenima maksimalna temperatura vode u otvorenim bazenima je najčešće 19-22 °C a u zatvorenim 24-28 °C.
Poređenja radi cena karte
za korišćenje bazena u zimskom periodu iznosi 100,00 dinara dok je cena karte u ostalim zatvorenim bazenima od 300 do 350 dinara (vikendom).
JP Sportsko turistički resursi Knjaževac ima veoma povoljan cenovnik za sve klubove koji žele da svojim plivačima omoguće i zimske pripreme u poznatom bazenu Banjica u Knjaževcu na kome su se pripremali  Nađa Higl, Milorad Čavić, i brojne strane i domaće plivačke reprezentacije

 
Sat vremena korišćenja. celog bazena za pripreme klubova u zimskom periodu iznosi 4.400,00
dinara- Sat vremena korišćenja. staze za plivanje u bazenu u zimskom periodu iznosi 550,00 dinara..

 Detaljnije  informacije možete dobiti putem telefona: 019 730 570.


 Izvor Knjaževačke vesti

Leave a Reply

x

Check Also

Osam zlatnih medalja za Knjaževčane

Na  šestom Državnom prvenstvu u Powerliftingu Raw & EQ koje je održano ...