Home / Turizam / Banjica / Ekološko grejanje olimpijskog bazena u Knjaževcu (Foto)

Ekološko grejanje olimpijskog bazena u Knjaževcu (Foto)

20150110_154154

Novinarska ekipa Eko patrole ,,Knjaževačkih vesti “ danas je posetila pokriveni olimpijski Bazen „Banjica“ u Knjaževcu kojim gazduje Javno preduzeće Sportsko Turistički Resursi Knjaževac

Trenutno se na prostoru Sportsko rekreativnog centra Banjica u okviru koga se nalazi Bazen „Banjica“ izvode završni radovi na izgradnji štedljivog i ekološkog grejanja pomoću toplotnih pumpi, koje koriste toplotnu energiju obližnjeg termomineralnog izvora u selu Rgošte.Time se smanjuju troškove održavanja objekata, a ulaganje , odnosno investicija se nakon par godina otplati kroiz potpuno besplatno i ekološko grejanje.

Radovi na bazenu, vredni nešto manje od 5 miliona dinara, finansirani su iz budžeta preko programa Direkcije za razvoj. Povereni su preduzećima MDS iz Niša i knjaževačkoj Alfa klimi.

Potencijalni investitori već iskazuju interesovanje i, ukoliko se sve bude odvijalo po planu, već dogodine trebalo bi da počne gradnja komercijalnih sadržaja što će ovaj objekat staviti u funkciju lokalnog ekonomskog razvoja“, izjavio je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

U okviru bazena radi i Spa centar čije korišćenje iznosi 300 dinara.Inače Radno vreme bazena je od 12-18 časova, Cena ulaznice iznosi 100,00 dinara.Za sve školarce ulaz na bazen je besplatan.

(od sledećeg ponedeljka 12.01.2015. bazen neće raditi ponedeljkom)

U nastavku teksta pogledajte kako danas izgleda Sportsko rekreativni centar Banjica


<


Izvor www.ekoknjazevac.com / Knjaževačke vesti

Leave a Reply

x

Check Also

Osam zlatnih medalja za Knjaževčane

Na  šestom Državnom prvenstvu u Powerliftingu Raw & EQ koje je održano ...