Home / Vesti iz Knjazevca / Doma kulture Knjaževac / Doček Srpske – pravoslavne Nove 2015 godine u Knjaževcu (Foto & Video)

Doček Srpske – pravoslavne Nove 2015 godine u Knjaževcu (Foto & Video)

DSC09154
Knjaževčani su sinoć organizovano dočekali srpsku Novu godine ispred Doma kulture.

Inače od devedesetih godina prošlog veka u Knjaževcu postoji tradicija dočeka srpske, odnosno pravoslavne Nove godine Knjaževčane su tokom večeri zabavljali muzičari domaće grupe “Dream bend“ i trubači orkestra “Timočki veseljaci“, a dobrom raspoloženju su doprineli besplatna grejana rakija i kuvano vino, koju su obezbedili organizatori, opštine Knjaževac i Dom kulture.

U svojoj novogodišnjoj poruci protojerej Siniša Đorđević, pozvao je Knjaževčane da ne zaborave pesmu, da se ne stide igre, ali da budu pristojni , jer su naši preci bili pristojni i jaki.

Nas najviše vole zato što smo Srbi, a najviše nas ne vole zato što smo jaki i neuništivi.Samim tim budite pobožni, onaj ko je pobožan ima svog zaštitnika i jedan štit,a taj štit je krsno znamenje.

Pozivom prisutnima da se sa tri krsta prekrste u Novoj godini , usledilo je odbrojavanje do početka pravoslavne nove 2015 godine.Nakon odbrojavanja i lepih želja uz rečenicu „Srećno Vam bilo“ usledio je vatromet i obostrano čestitanje.

Nakon višeminutnog vatrometa iznad Doma kulture prisutnima se obratio predsednik opštine Milan Đokić koji je Knjaževčanima takođe čestitao pravoslavnu Novu godinu.

U nastavku teksta možete videti fotografije i video snimak dočeka pravoslavne Nove godine u Knjaževcu.

 


Izvor Knjaževačke vesti

Leave a Reply

x

Check Also

Prezentacija rakija brenda “Gospodska“ (Foto & Video)

– U Domu kulture u Knjaževcu je krajem protekle nedelje Firma “Frutimo“ ...