Home / Vesti iz Knjazevca / Doma kulture Knjaževac / Doček Srpske nove godine na trgu u Knjaževcu

Doček Srpske nove godine na trgu u Knjaževcu

 

Docek Srpska nova godina 2015

Knjaževčani i njihovi gosti Srpsku novu godinu će dočekati na novom gradskom trgu, odnosno platou na ulazu Doma Kulture.

Pored Niša, Novog Sada, Vrnjačke Banje , Čačka i Knjaževac je spreman za novo slavlja na gradskom  trgu 13. janauara

Knjaževčane će za Srpsku novu godinu uveseljavati domaća grupa Dream Band uz neizostavne trubače, vatromet, kuvano vino i rakiju.Pokrovitelj nastupa je opština Knjaževac.

GORAN Bregović i njegov „Orkestar za svadbe i sahrane“ uveseljavaće Nišlije na Trgu kralja Milana za doček Srpske nove godine. Gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je da nastup popularnog muzičara neće biti plaćen iz gradske kase, već da će događaj finansirati „prijatelji“.


Kada smo objavili da nemamo novca za organizovanje dočeka Nove godine na trgu, javili su nam se prijatelji koji su ponudili svoju pomoć. Međutim, bilo je kasno da angažujemo muzičare jer su svi bili ugovorili nastupe. Tada je pao dogovor da najluđu žurku na Balkanu Nišlijama, ali i svim građanima juga Srbije, priredimo za doček Srpske nove godine – rekao nam je gradonačelnik Perišić, koji nije hteo da otkrije ko su „prijatelji“ koji će finansirati doček.

Novosađani će Srpsku novu godinu dočekati sa folk pevačicom Svetlanom Ražnatović. Ona je u sredu na „Tviteru“ objavila da će pevati na Trgu slobode u Novom Sadu.

– Imam lepu vest i želim da je odmah podelim sa vama – za doček pravoslavne Nove godine se družimo na mom koncertu na trgu u Novom Sadu – „tvitovala“ je Ceca.

Savetnica gradonačelnika Novog Sada Nada Kobac najavila je da će doček Nove godine po julijanskom kalendaru, 13. januara, biti organizovan i plaćen sredstvima sponzora.

– Ukoliko ne znate gde da dočekate Srpsku novu godinu, dođite u Vrnjačku Banju. Nećete se pokajati jer će na centralnom trgu pevati Željko Joksimović – poručio je Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja. – Tokom dana će na Promenadi (gde je već postavljeno klizalište) biti besplatno posluživani riblja čorba, kuvana rakija i čaj.

– Obećavam odličan provod i pozivam građane da u što većem broju dođu na trg da zajedno dočekamo pravoslavnu Novu godinu – kazao je Željko Joksimović.

Čačane će za Srpsku novu godinu na gradskom trgu zabavljati Aca Lukas, „Riblja čorba“ i trubači, potvrdio je ministar bez portfelja Velimir Ilić. Prema njegovim rečima, do ponoći će žiteljima grada na Moravi i njihovim gostima pevati Lukas, zatim će nastupiti trubači, a onda i „Riblja čorba“, a tamošnji privrednici finansiraće postavljanje bine, spremanje vola na ražnju i kuvanu rakiju.

– Daću sve od sebe da to bude lud i nezaboravan provod. Bio sam bolestan, sad mi je bolje i ponuda da nastupim u svom rodnom gradu mi je došla kao kec na desetku – rekao je Bora Đorđević, vođa popularne rok grupe.


Izvor Knjaževačke vesti / www.novosti.rs

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...