Home / Politicka desavanja / Dinkić se razvodi od šuraka – Knjazevcanin na dobitku…

Dinkić se razvodi od šuraka – Knjazevcanin na dobitku…

BEOGRAD – Mlađan Dinkić, predsednik G17 plus, odlučio je da smeni svog šuraka Tomislava Damnjanovića s mesta predsednika Izvršnog odbora stranke, a na njegovo mesto bi trebalo da dođe Milan Đokić, menadžer opštine Knjaževac. Brat Dinkićeve supruge, kako se čini, pao je u nemilost ministra ekonomije, a razlog je najverovatnije novac, saznaje Kurir.

Damnjanović je bio glavni kadrovik u stranci i glavni pregovarač G17 sa drugim strankama po pitanju sklapanja predizbornih i postizbornih koalicija i drugih važnih pitanja. Doskora je predstavljao čoveka od najvećeg poverenja lidera G17 plus i važio za „moćnika iz senke“, nešto slično Aleksandru Nikitoviću, šefu kabineta bivšeg premijera i predsednika DSS Vojislava Koštunice.

Šta je tačno izvor nesporazuma zeta i šuraka, nije najjasnije, ali upućeni tvrde da se možda radi o nekoj od privatizacionih šema za koje je trebalo uzeti proviziju. Po drugoj, čaršijskoj verziji, lider G17 se posvađao sa suprugom Tanjom, pa je Mlađa odlučio da prekine sve veze s njenim bratom.

Čovek koji treba da zameni Damnjanovića menadžer je opštine Knjaževac i zajedno sa Dinkićem gromoglasno je najavljivao projekat izgradnje kompleksa na Staroj planini. Posao je vredan neverovatnih 240 miliona evra, a planirano je da bude završen do 2015. godine. U te svrhe Vlada Srbije prvo je osnovala Javno preduzeće „Babin zub“ sredinom 2006. godine, a krajem 2007. godine i firmu „Stara planina d.o.o.“ Prema bombastičnim najavama Dinkića, Stara planina će nadmašiti i Kopaonik i Bansko u Bugarskoj. Uz tolika ulaganja, biće bruka ako tako ne bude.

Nikola Papak, portparol G17 plus, nije hteo da kaže da li se priprema smena Damnjanovića i postavljenje Đokića.
– Članovi Izvršnog odbora biraju predsednika između sebe. A novi IO još nije izabran. Dođite sutra na Glavni odbor, pa ćete sve videti – poručio je on.


Прилагођена претрага


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Knjaževačke fudbalerke poražene u startu

  Prethodnog vikenda počelo je fudbalsko prvenstvo II lige u ženskoj konkurenciji. ...