Home / Bezbednost / Detalji nesreće u Knjaževcu : Prečka usmrtila dete na igralištu škole

Detalji nesreće u Knjaževcu : Prečka usmrtila dete na igralištu škole

Tragedija

Metalna konstrukcija gola pala je na 12-godišnjeg dečaka iz Knjaževca i usmrtila ga. Deca igrala fudbal.Tragedija se dogodila na igralištu

Sava Stevanović (12), učenik petog razreda knjaževačke OŠ “Dimitrije Todorović Kaplar“, poginuo je u subotu oko 18 časova kada je na njega, na igralištu srednje Tehničke škole u Knjaževcu, pao metalni gol i usmrtio ga na licu mesta.

Naložena je i obdukcija tela nesrećnog dečaka, koja bi trebala da bude obavljena danas. Policija radi i na utvrđivanju svih okolnosti, koje su dovele do ove tragedije, a obavljen je i, nezvanično saznajemo, informativni razgovor sa direktor Tehničke škole u Knjaževcu.

Savini prijatelji kažu da je on bio dobar dečak. Trenirao je košarku i bio je, kakko kažu, dobar drug.

– Savin otac je poginuo u saobraćajnoj nesreći, dok je on još bio mali – kažu nam njegovi prijatelji. – Voleo je sport, a on mu je, eto, nesrećnim slučajem, došao glave.

– Igrali smo fudbal, a Sava je barnio – ispričali su nam dečaci, koji su prisustvovali tragediji. – Dok je lopta bila na suprotnoj strani terena, Sava se rukama uhvatio za prečku gola.

Kako se ispostavilo, gol se zaljuljao, a Sava je pao na leđa. Preko njega je, svom silinom, pala metalna konstrukcija gola, i udarila ga u lice. Od zadobijenih povreda dečak je preminuo na mestu nesreće.

– Odmah smo pritrčali Savi, koji je nepomično, obliven krvlju, ležao na igralištu – nastavljaju dečaci. – Pozvali smo komšije iz obližnjeulice, a neko od njih je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Lekari, koji su ubrzo stigli na lice mesta, samo su mogli da konstatuju smrt nesrećnog dečaka. Teren je odmah obezbedila policija, koja je obavila uviđaj.

– Policija radi na utvrđivanju svih činjenica i odgovornosti za ovu tragediju – kazao nam je Goran Tomić, načelnik Policijske uprave u Zaječaru. – Na ruku nam, međutim, ne ide štrajk advokata, jer zbog toga nismo mogli da zadržimo lica, za koje pretpostavljamo da su odgovorni za ovu tragediju.

Tomić je odmah, za utorak, sazvao sastanak sa svim direktorima srednjih i osnovnih škola u Zaječarskom okrugu sa samo jednom temom – bezbednost dece u školama. Očekuje se da njemu prisustvuju i predsednici svih opština u regionu, kao i predstavnici cenatra za socijalni rad.

Izvor .novosti.rs

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : OBAVEŠTENjE O IZVOĐENjU GAĐANjA

Policijski službenici Policijske uprave u Zaječaru će izvoditi gađanje na strelištu Streljačkog ...