Home / Timocka krajina / Knjaževac / Dani pešačenja u Knjaževcu

Dani pešačenja u Knjaževcu

Dani pešačenja u Knjaževcu

U sportskoj manifestaciji „Dani pešačenja u Knjaževcu“ učestvovalo je više od šeststo ljubitelja planinarenja i rekreacije u prirodi iz Knjaževca i gradova Timočke krajine.

„Dane pešačenja“ je, povodom međunarodnog dana pešačenja, organizovalo knjaževačko Planinarsko društvo „Babin zub“, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, i uz pomoć Planinarskog saveza Srbije.
Lepote obeleženih pešačkih u Knjaževcu i okolini uz pomoć licenciranih vodiča upoznali su pešaci i planinari svih uzrasta iz Knjaževca, Negotina, Kladova, Bora, Zlota, Boljevca, Zaječara i Niša.

Dani pesacenja.jpg

Staza zdravlja na Jeviku, staza Jevik-Baranica i staza Ždrelo u Stogazovcu i značajne su destinacije jer su to staze zadovoljstva i imaju poseban rekreativni karakter“, kaže Dragan Beatović, predsednik Planinarskog društva „Babin zub“.

„Gde god za to postoje uslovi, treba napraviti infrastrukturu pešačkih staza koje će građani koristiti i na taj način čuvati svoje zdravlje“, naglašava Branislav Božović, sekretar Planinarskog saveza Srbije. „Nema zdravlja bez kretanja, to planinari najbolje znaju.“

Akcije pešačenja održane su do sada u Kruševcu i Knjaževcu, a u tokom decembra pešačiće se i u Beogradu na Avali.

Dani pesacenja 2.jpg

Planinarski savez namerava da „Dane pešačenja“ sledeće godine proširi na deset gradova, s ciljem da se do 2018. godine održavaju u svim gradovima u Srbiji.Izvor RTS rts.bor@rts.rs

Leave a Reply

x

Check Also

Mihajlović na otvaranju deonice auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada (Foto & Video)

Zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović prisustvovao je  otvaranju deonica auto-puta od Pirota ...