Home / Vesti iz Knjazevca / Festival kulture mladih Srbije / Dani Filma – Konkurs 55.Festivala kulture mladih Srbije –

Dani Filma – Konkurs 55.Festivala kulture mladih Srbije –

Festival kulture mladih Srbije

55.Festival kulture mladih Srbije organizuje ,,DANE FILMA“ od 05. jula do 09. jula 2016. godine i raspisuje K O N K U R S

Na konkursu mogu da učestvuju filmska ostvarenja mladih autora u tri kategorije.

1.Učenici osnovnih škola

2.Učenici srednjih škola

3.Studensti i slobodni stvaraoci starosti do 30 godina.

Filmovi se snimaju na slobodnu temu, žanrovski nisu ograničeni, snimaju se u format i opremi po sopstvenom izboru i šalju na DVD disku.

Poželjna dužina trajanja filma je 15 minuta.

Radovi se šalju na adresu: Festival kulture mladih Srbije, Knjaževac, ul.Branka Radičevića 1, 19350 Knjaževac (019/731-804, 019/732’520) do 20.Juna 2016.godine.

Uz DVD disk poslati i kraću biografiju autora.
Selektori biraju filmove za prikazivanje u zvaničnoj takmičarskoj selekciji i za prikazivanje u specijalnim programima.Kriterijumi za odabir filmovasu da u okviru svake starosne kategorije, ostvarenja proširuju, inoviraju, nagoveštavaju ili otvaraju one načine višuelno-auditivne komunikacije i propovedanja i obrađene tematske sadržaje posmatraju iz perspektive svog starosnog okruđenja. Profesionalizam ili tehnološka perfekcija nisu bitni preduslovi.

Dvadesetočlani širi publike, odabran po reprezentativnom uzorku na osnovu propozicija, dodeliće nagrade u sve tri kategorije posebno. Žiri publike će obezbediti odluke koje nisu zasnovene na profesionalnim kvalitetima i standardnim pripovedačkim formama, već na stepenu uspešnosti kreativne komunikacije sa publikom sastavljenom od mlađih generacija.

Organizator ne pokriva troškove smeštaja i ishrane i prevoza.
Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...