Home / Timocka krajina / Knjaževac / Centar za radno angažovanje mladih – protest mladih protiv nezapošljavanja

Centar za radno angažovanje mladih – protest mladih protiv nezapošljavanja

Potpisivanjem Ugovora o obavljanju radne prakse, 220 mladih dobilo je priliku da tokom naredna tri meseca stekne prvo radno iskustvo u 30 institucija i organizacija u Zaječaru.
Na svečanosti povodom potpisivanja Ugovora između predstavnika institucija i organizacija, praktikanata i Centra za radno angažovanje mladih, prisutnima su se obratili: predsednik skupštine Grada Zaječara, Saša Mirković i predsednik skupštine osnivača Centra za radno angažovanje mladih i koordinator Kancelarije za mlade Knjaževac, Bojan Radosavljević.
Saša Mirković, predsednik skupštine Grada Zaječara bio je iznenađen odzivom privatnih i javnih preduzeća: „Drago mi je da u Zaječaru prepoznajemo vaše potrebe, a to su potrebe za rad i potrebe za samostalni život.“ Mirković je podsetio da će do 1. maja Grad Zaječar izaći sa strategijom za upošljavanje mladih ljudi iz Zaječara ali i stručnjaka sa strane: „Strategija zapošljavanja će obuhvatiti period do 2018. godine. Planirano je da se tom strategijom, do 2016. godine, broj nezaposlenih smanji za 15% u Zaječaru, a do 2018. godine – 50%.“


Predsednik osnivača Centra za radno angažovanje mladih, Bojan Radosavljević okarakterisao je Centar za radno angažovanje mladih kao miran i dostojanstven protest mladih protiv postojećeg stanja oko zapošljavanja: „Mi nismo želeli da čekamo državu da rešava naše probleme u vezi zapošljavanja, da nam država stvara fleksibilne oblike privremenih zapošljavanja, već smo se sami toga setili. Napravili smo veliku koaliciju, nazvali smo je Centar za radno angažovanje mladih i otpočeli smo proces udruživanja nas mladih, nezaposlenih ljudi, a zatim smo iskoristili taj isti Centar da na bazi vaše i naše snage iniciramo programe radne prakse kao što je ovaj, da iniciramo i vršimo uticaj da nastanu drugi, kako bismo poboljšali vaš socijalni položaj.“
Svečano potpisivanje Ugovora o obavljanju radne prakse održano je u sredu, 22. januara u sali Nacionalne agencije za regionalni razvoj. Sa poslodavcima iz Zaječara Ugovore je potpisivao direktor Centra za radno angažovanje mladih, Predrag Žikanović. Nakon potpisivanja Ugovora sa poslodavcima, svoje primerke potpisalo je 150 novih praktikanata, kao i 50 praktikanata koji su radnu praksu započeli decembra 2013. godine. 

Izvor Knjaževačke vesti 

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...