Home / Timocka krajina / Knjaževac / Bugarski turisti Dan žena proslavljaju u Knjaževcu

Bugarski turisti Dan žena proslavljaju u Knjaževcu

 

osmi mart
Nakon novogodišnjih praznika i činjenice da je veliki broj gostiju , njih stotinak“ iz susedne Bugarske  dočekao Novu godinu u Knjaževcu,  Knjaževčani mogu očekivati novi „talas“ turista iz susedne Bugarske za vreme osmomartovskih praznika.

Oduševljeni tradicionalnom gostoljubivošću Knjaževčana  i dobrim provodom za Novogodišnje praznike nekoliko sofijskih agencija već je izašlo sa ponudom za proslavu  Međunarodnog dana žena – osmog mart-a u Knjaževcu i okolini.

Agencija Hepi Holidej iz Sofije  izašla je sa ponudom za višednevne posetu našem gradu i proslavu 8 marta u restoranu Mali predah kao i obilasku Knjaževačkog muzeja.


Nakon posete Knjaževačkom muzeju planirana je šetnja kroz Knjaževac, koga Turističke agencije iz Bugarske opisuju kao Malu veneciju sa sedam mostova koji spajaju obale Svrljiškog i Trgoviškog timoka.Ono što će svakako privući veliki broj Bugarskih turista jeste večera u restoranu sa živom muzikom i neograničenom konzumacijom alkoholnih i bezalkoholnih pića kao i konzumiranje loklanih proizvoda, što je jedinstvena ponuda ne samo u Srbiji već i u Evropi.Svi turisti će dobiti i Turistički vodič Knjaževca na Bugarskom jeziku.

Drugi dan posete predviđa posetu vinariji Malča sa degustacijom i ručkom u njihovom restoranu.

Za dva dana putovanja i jedno noćenje u periodu od 7 do 8 marta, na ruti Sofija – Pirot – Knjaževac  -Sofija, sa proslavom osmog marta i obilaskom Knjaževca,  zainteresovani Bugarski državljani trebaju izdvojiti 150 leva ili oko 75 evra.Agencije su omogućile i popust za decu do 10 godina starosti od 35 leva.

Ove godine kao i prethodnih godina,  boravak na jednoj od najlepših srpskih planina interesantan je najviše turistima iz Bugaske, koji su popunili skoro sve smeštajne kapacitete na Staroj planini.Izvor Knjaževačke vesti

Leave a Reply

x

Check Also

Prezentacija rakija brenda “Gospodska“ (Foto & Video)

– U Domu kulture u Knjaževcu je krajem protekle nedelje Firma “Frutimo“ ...