Home / Drugi pišu / BRAT I SESTRA STANOJKOVIĆ IZ ŠILOVA POBEDILI U KNJAŽEVCU

BRAT I SESTRA STANOJKOVIĆ IZ ŠILOVA POBEDILI U KNJAŽEVCU

BRAT I SESTRA STANOJKOVIĆ IZ ŠILOVA POBEDILI U KNJAŽEVCU

Brat i sestra iz Šilova, Jovana i Stevan Stanojković, osvojili su prva mesta na takmičenju harmonikaša koje je juče održano u Školi za osnovno muzičko obrazovanje „Predrag Milošević“ u Knjaževcu.

Na takmičenju su učestovali osnovci iz Niša, Negotina, Bora, Gnjilana, Knjaževca i drugih mesta na jugu Srbije. U stručnom žiriju su pored predsednika prof. dr Zorana Rakića, bili i muzički pedagozi Predrag Jovanović i Nebojša Jaćimović.Jedanestogodišnja Jovana Stanojković, koja tek dve godine muzicira,  izvela je na harmonici vrlo komplikovane kompozicije: „Put kozaka“ Onjegina i „Mizet“ Verkurena, a petnaestogodišnji Stevan „Baletsku svitu“ S. Konjajeva i „Špansku igru Hačatureva“.
„Redovno učestvujemo na takmičenjima u Stanišoru, Užicu, Smederevskoj Palanci i naši drugari iz škole u Stanišoru često osvajaju prva ili druga mesta tamo gde se pojave“, kaže za Puls Stevan Stanojković koji ove godine završava nižu muzičku školu.
Stanojkovići su učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Šilovu i istovremeno Muzičke škole „Stevan Hristić“ u Stanišoru.rtvpuls.com

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...