Home / Vesti iz Knjazevca / Doma kulture Knjaževac / BAUK iz Knjaževca – Mreža kulturnih manifestacija

BAUK iz Knjaževca – Mreža kulturnih manifestacija

Juče je u Niškom Media Centru održan okrugli sto pod nazivom “Mreža kulturnih manifestacija” u okviru istoimenog projekta prekogranične saradnje.

Okrugli sto organizovala je organizacija BAUK (Baza alternativne umetnosti i kulture) kao podršku nosiocima projekta Domu kulture iz Knjaževca u okviru Programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, a u partnerstvu sa udruženjem Manifesto iz Knjaževca i Asocijacijom za razvoj turizma iz Vidina.

Ovaj događaj imao je za cilj povezivanje organizatora kulturnih događaja iz Srbije i Bugarske kao i razmenu iskustava i problema u ovom domenu uz mogućnost formiranja mreže organizacija i organizatora ovog dela Srbije.


Ovom prilikom okupio se veliki broj predstavnika institucija kulture i organizatora kulturnih manifestacija i festivala iz Niša u diskusiji vezanoj za stanje u kulturi i mnogobrojne mogućnosti ali i probleme koji se u Nišu i regionu javljaju u ovom domenu.

Uz pun dobrih ideja kao i realnih prepreka u realizaciji mnogih projekata na lokalu i razmenu mišljenja sa gostima iz Bugarske i Knjaževca, zaključak je da treba formirati jednu ovakvu mrežu i u ovom regionu, kako bi organizatori, udruženi, lakše nastupali i rešavali svoje probleme u organizaciji velikih kulturnih događaja.

„Organizacije kulturnih manifestacija i festivala kao i razvoj kreativne industrije, Gradu Nišu i lokalnoj samoupravi mogu doneti ekonomsku korist pored realnih benefita promocije Grada i države kao i značajnog povečanja broja turista “ rekao je Ivan Svetozarević koordinator projekta prekogranične saradnje.

Po informacijama iz Turističke organizacije Niš, u ovoj godini, i na osnovu kulturne promocije, povećan je broj turista koji su posetili naš Grad tako da je ova oblast ono u šta i dalje treba ulagati i šta treba razvijati u saradnji sa svim relevantim činiocima.


Izvor www.radiocity.rs

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : OBAVEŠTENjE O IZVOĐENjU GAĐANjA

Policijski službenici Policijske uprave u Zaječaru će izvoditi gađanje na strelištu Streljačkog ...