Home / Vesti iz Knjazevca / Crveni krst / Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Knjaževcu (Foto & Video)

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Knjaževcu (Foto & Video)

DSC00625
Danas je u Knjaževcu Institut za transfuziju krvi Srbije, u saradnji sa Crvenim krstom  Knjaževac,  organizovao  akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Današnje dobrovoljno davanje krvi  organizovano je u holu Doma kulture u okviru redovne zimske kampanje Instituta. Veliki broj Knjaževčana i ovoga puta  je pokazao svoju humanost tako da je do 16,00 časova do kada je i trajala akcija,  na kojoj je učestvovalo 50 davaoca, od kojih je šest davaoca odbijeno iz zdrastvenih razloga ,prikupljeno 44 jedinica krvi.

Knjaževčani su oduvek važili za humane ljude, što potvrđuje i današnja akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana od strane Crvenog krsta Knjaževac i Instituta za transfuziju krvi Srbije. Veliki broj srenjoškolaca, koji su tek postali punoletni i time stekli uslov za dobrovoljno davalaštvo, danas su prvi put dali krv i time pokazali da svest o humanosti dopire i do njih.

Današnja akcija je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi koju organizuje Crveni krst Knjaževac u 2015. godini.Iz Instituta za transfuziju krvi Srbije pozivaju građane Knjaževca da daju krv i van ovakvih akcija, jer su potrebe za tečnošću koja život znači konstantne. Knjaževčani su se uvek rado odazivali ovakvim pozivima što potvrđuje i činjenica da je na današnjoj akciji za prva 2 sata prikupljeno preko 20 jedinica krvi.

 

Izvor Knjaževaćke vesti

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : POČELA „ČITAONICA IGRAONICA“

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ počela je realizacija edukativno zabavnog programa ...