Home / Vesti iz Knjazevca / Platite zdrastveni pregled i cekajte na kraj reda.

Platite zdrastveni pregled i cekajte na kraj reda.

Pacijenti bez overene zdravstvene knjižice, izuzev hitnih slučajeva ubuduće neće moći biti pregledani tokom redovnog radnog vremena u domovima zdravlja ni ukoliko plate pregled, izjavila je direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović.


Svi građani imaju pravo na knjižicu, a lekari su dužni da u vreme svog redovnog radnog vremena pregledaju osiguranike Zavoda. Građani će za novac moći da se leče tokom dopunskog rada u večernjim klinikama i u privatnim ordinacijama.

Прилагођена претрага

4 comments

  1. Na sastanku održanom u RTV”VG-4″, par dana pred Novu godinu na pitanje jednog od radnika šta činiti ako se neko razboli, “gazda” Goran Vesić je rekao da lepo uzmu pare, kao i on pre neki dan i odu kod doktora. Na konstataciju da para nemaju da bi tako i uradili, rečeno im je da se, jednostavno, snađu i novac pozajme…STRAŠNO!!!!

    —-DA STE MU POJEBALI ONU STO JE DOVEO DA VAM CITA VREMENSKU PROGNOZU,IMALI I PLATE I PREKO PLATE,A SAD JEBITE NJEGA ALI BEZ PARE……

  2. Pozdrav za Saleta,a i za ostale unesrecene iz nekad divne RTK. Preselio sam se u Nis,ali i ovamo je ISTA prica – jad,beda,siromastvo na svakom koraku,na birou preko 35.000 nezaposlenih. I uvek se pitam – zasto su se kola slomila na mojoj generaciji – pocev od devedesetih godina, od ratova, inflacije, sankcija… Onda tzv. reforme, tranzicija, pa ekonomska kriza. STA NAS JOS CEKA?!
    P.S. Politicki sam neopredeljen,a vidi se i zasto. Nezaposlen vec godinu ipo dana,sa viseclanom porodicom…

  3. Саша Тодоровић

    ZDRAVI KO DREN!?

    Markice za overu zdravstvenih knjižica preuzelo je 97 odsto radnika i poslodavaca u zaječarskom okrugu,
    saopštili su u zaječarskoj filijali republičkog zavoda.

    Bez zdravstvene zaštite ostali su zaposleni i članovi njihovih porodica u Radio Televiziji “VG-4” Knjaževac i tamošnjem Preduzeću za puteve “VG-4″, jer njihov poslodavac nije preuzeo markice za overu zdravstvenih knjižica.

    Na sastanku održanom u RTV”VG-4”, par dana pred Novu godinu na pitanje jednog od radnika šta činiti ako se neko razboli, “gazda” Goran Vesić je rekao da lepo uzmu pare, kao i on pre neki dan i odu kod doktora. Na konstataciju da para nemaju da bi tako i uradili, rečeno im je da se, jednostavno, snađu i novac pozajme…STRAŠNO!!!!

    Inače, od juna u ovoj medijskoj kući nema ni plata ni uplaćenih doprinosa za socijalno i penziono osiguranje.
    Prema rečima Gordane Ljupković, direktora zaječarske filijale Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, protiv poslodavca ove dve firme podnete su prijave inspekciji rada i policiji. Prijave su podneli i sindikati ova dva kolektiva.

    Zdravstveno osiguranje nema još oko 400 radnika na ovom području za koje ne postoje tačni podaci da li su još uvek radno angažovani.

  4. Саша Тодоровић

    Запослени у РТВ “ВГ-4” Књажевац ионако немају здраствене књижице!
    ЕЕЈЈЈЈ, једини у Тимочкој крајини!!!

    СРАМОТА, ЈАД, ЧЕМЕР, БЕДА, РАСУЛО….

    ИДИОТИЗАМ “газде” Горана Весића, ситног преваранта…..
    а ВВВЕЕЕЕЛИИИККААА ГРЕШКА државе…све распродато, а 99% упропашћено!

    СВЕ ЧЕШЋЕ СЕ ПИТАМ….за које смо то промене били..ОВАКВЕ!?

    СЛОБО, ВРАТИ СЕ…ИМА И ГОРИХ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...