Home / Knjaževac / Predrag Marković i Nikola Šainović sutra u Knjaževcu

Predrag Marković i Nikola Šainović sutra u Knjaževcu

Visoki politički fukcioneri  SPS-a Predrag Marković i Nikola Šainović boraviće sutra u Knjaževcu povodom proslave 28 godina od formiranja Opštinskog odbora SPS-a u ovom gradu.

Poznati sprski istoričar i zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Predrag Marković i član predsedništva SPS-a  Nikola Šainović  obratiće se knjaževčanima i njihovim gostima na svečanosti povodom godišnjice formiranja Opštinskog odbora SPS- a  koja će se sutra održati  u Knjaževačkom Domu kulture u 18 časova.

Socijalistička partija Srbije (SPS) održala je 17.07.2018. u Valjevu sednicu Glavnog odbora, kojom je ujedno obeležila i 28. godišnjicu od svog osnivanja. U fokusu obraćanja lidera SPS-a Ivice Dačića – prošlost partije, ali i poruke članstvu za budućnost.

Naslednici velike ideje koja je znala da krvari za pravdu i jednakost – poruka je sa 28. rođendana SPS-a.




“Nijedan socijalista nije nikad izdao ni Srbiju ni njene državne i nacionalne interese”, tvrdi predsednik socijalista Ivica Dačić.

On je govorio o prošlosti partije, ali ne puno delu istorije SPS-a odnosno periodu u kom ju je vodio Slobodan Milošević.

Takođe je govorio koje su poruke SPS-a za sadašnjost, ali i za budućnost.

“Nisam uplašen za budućnost naše partije jer naša ideja ne može da se uništi. Ja sam samo uplašen i ponekad se ljutim na to, što ne odvajamo bitno od nebitnog – šta treba da podržavamo i šta nas drži na političkoj sceni. Zato je važno da sve to dobro razumemo i da shvatimo da se sve menja, pa mora da se menja i SPS. Ali promene mogu da budu i na gore”, rekao je Dačić.

Iako se na rođendanskoj sednici čulo da podrška SPS-u među glasačima raste, statistika kaže nešto drugačije – na parlamentarnim izborima 2014. osvojili su više od 40 mandata, dve godine kasnije manje od 30.

Na poslednjim, gradskim izborima u Beogradu osvojili su nešto više od šest odsto, a prošle godine prvi put u svojoj istoriji nisu imali svog predsedničkog kandidata već su pdoržali Aleksandra Vučića.

Ivica Dačić, koji je predsednik SPS-a od 2006. godine, se osvrnuo i na “pljačkaške privatizacije koje su obeležile period posle 5. oktobra pa sve do 2012. godine”. U tom kontekstu treba naglasiti da SPS nije bio na vlasti u poslednjih 28 godina samo tri godine – od kraja 2000. do 2003. godine.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...