Home / Mladi vesti / NISEVAC nespava ….

NISEVAC nespava ….

Nakon druge trećine

2Niševac nije spavao ni drugog dana. Dan pred veliki praznik celog sela posvećen svetom proroku Iliji, Ilindan, najavili su brzi zvuci i ritmovi do kasno u noć. Drugi dan u kampu. Većina kampera ostala je od prethodnog dana. Probudili su se i krenuli u obilazak mesta i odlazak do izvora i kupališta Banjica. Neki su spavali do kasno u podne. Većina je zapalila logorsku vatru na sredini kampa i uz pesmu i razgovor provodila vreme.


Posetioci festivala su bili u prilici da se organizovanim izletom i razgledanjem okoline Niševca upoznaju sa, ne samo bogatom istorijom i tradicijom sela, vec i da se opuste u netaknutoj prirodi.

Pod pokroviteljstvom Medjunarodne organizacije mladih lidera i preduzetnika, mnogi od posetioca su ucestvovali i u seminaru namenjenom poljoprivrednicima.

I onda je došao deo za mlade – turnir u stonom tenisu! Vecina posetioca je bila spremna, sa reketom u rukama. I bitka za sportsku medalju festivala je počela.

U isto vreme i kamperi su se dobro provodili. Ručak i večera za sve u neizmernim količinama. Pasulj u kazanu za rakiju. Svako je pojeo po nekoliko tanjira. Potom su opet zauzeli mesto pored svojih gitara, devojaka i prijatelja, na lepoj svežoj planinskoj travi.

Za sve ljubitelje sedme umetnosti usledila je projekcija filmova iz selekcije Free NET World festivala. Free NET World je internacioni filmski festival igranog, dokumentarnog, kratkog, muzičkog, animiranog i eksperimentalnog filma. Cilj ovog festivala je da prezentuje vazne i inovativne filmove visoke umetnicke vrednosti iz celog sveta.

22Muzički deo festivala otvorio je DJ Grooyah, aka Miljan Grujic, poznati DJ iz Nisa, sa Electronica zvukom.

Oko ponoći nastavio je DJ Bomber iz Svrljiga. Njegov prepoznatljiv House Tech Mnml Electro & Progressive music direction pokrenuo je publiku. Publika je uživala uz muziku ovog talentovanog dj-ja čiji uzori su bili Sébastien Léger, Eric Prydz, James Harcourt, Umek, Jim Rivers, Hertz, Adam Beyer, D-Nox, Deadmau5, Fergie, Lützenkirchen, Mark Knight. 27

U kasnim satima na binu je izašao DJ Mithja sa svojom break and burn miks kompilacijom. U kompozicijama se moglo prepoznati uticaj Nirvane, Metallice i ostalih metal i grunge bendova. Uspeo je da odrzi publiku budnom i razdraganom do prvih jutarnjih sati. 32

Prvi vozovi u ranim jutarnjim satima koji prolaze na 50m od kampa pokupili su one koje odlaze nazad svojim kućama. Vatra je tinjala pored uspavanih. Neko se ipak odlučio za neki od desetina šatora koliko ih je bilo u blizini a nekima je ipak bilo prijatnije u vrecama za spavanje. Medjutim većina je pored vatre bila budna i uz priču iščekivala novi dan festivala.. Voz je pokupio stare i doneo nove poznanike. Treći dan festivala mogao je da počne.

Written by Itic Milos

Leave a Reply

x

Check Also

Knjaževac : Ne propustite predstavu “Istraživači“

U sredu, 06. septembra, na velikoj sceni Doma kulture biće izvedena  predstava ...