Home / Turizam / Babin zub / Javni poziv za gradnju odmarališta na Jabučkom ravništu

Javni poziv za gradnju odmarališta na Jabučkom ravništu


Ministarstvo ekonomije objavilo javni poziv za izbor suinvestitora za zajedničku gradnju odmorališta na Jabučkom ravništu na Staroj planini. Očekuje se da će ugovori biti zaključeni do kraja godine, a da će 2010. početi gradnja na Staroj planini. Državni sekretar za turizam Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković je na konferenciji za novinare objasnio da su u pitanju


dva javna poziva, pri čemu je jedan vezan za novu lokaciju „Konjarnik“, koja se nalazi na polaznoj stanici postojeće žičare, a drugi za lokaciju „Jabučko ravnište“.


Investicija koja se procenjuje na oko 50 miliona evra biti podeljena na četiri manja investiciona projekta, kako bi se olakšalo ulaganje zainteresovanim investitorima. Predviđena veličina kompleska na Jabučkom ravništu biće 157.662 kvadratnih metara. Pravo izgradnje kompleksa za odmor ustupiće se suinvestitoru koje ponudi najpovoljnije uslove, a plan je da najmanje 15 odsto izgrađenih objekata bude u državnom vlasništvu.

Pravo na podnošenje ponude ima investitor koji je otkupio tendersku dokumentaciju, ima iskustvo u ovoj oblasti i pozitivan poslovni rezutat u prethodne dve godine.

Zainteresovane kompanije mogu otkupiti tendersku dokumentaciju u roku od 20 dana od objavljivanja poziva, a otvaranje ponuda će se obaviti nakon 40 dana od objavljivanje poziva.

Leave a Reply

x

Check Also

Uređenje Trga u Knjaževcu (Foto & Video)

– – U Knjaževcu je u toku rekonstrukcija keja i trga Dimitrija ...